Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:23 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arestati pentru alcool contrafacut

ro

10 Oct, 2009 21:05 1204 Marime text

Magistrații Tribunalului București au decis, vineri noaptea, să emită mandate de arestare pe numele a 30 din cele 35 de persoane cercetate de procurorii DIICOT pentru contrafacere de băuturi alcoolice, însă decizia nu este definitivă.

Potrivit NewsIn, procurorii au făcut recurs pentru cele cinci persoane lăsate libere de instanţă, care se va judeca la Curtea de Apel Bucureşti. Direcţia de Investigaţie a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a prezentat, vineri, Tribunalului Bucureşti, 35 de persoane din cele 61 învinuite pentru contrafacere de băuturi alcoolice, cu propunere de arestare preventivă.

Conform comunicatului, „procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au emis ordonanţe de reţinere şi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de 35 dintre cei 61 de învinuiţi cercetaţi pentru constituirea unui grup de criminalitate organizată în materia contrafacerilor de băuturi alcoolice".

Potrivit procurorilor, gruparea ar fi fost constituită la începutul anului 2008 din persoane fizice care s-au folosit de mai multe firme pentru contrafacerea băuturilor alcoolice, „prin operaţiuni de spălare a banilor, contrafacere şi punere în circulaţie de produse contrafăcute, înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor şi prin folosirea de marcaje false a produselor accizabile supuse marcării"

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii