Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:19 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociații firmei pe care funcționează Tomis Mall din Constanța, convocați în ședință. Ce se va discuta

ro

26 Oct, 2022 00:00 2090 Marime text
Foto din Arhiva ZIUA de Constanța
  • Ședința va avea loc pe 24 noiembrie
 
Tomis SA, societate pe acţiuni constituită în conformitate cu legile din România, având sediul social în Constanţa, str. Ştefan cel Mare nr. 36-40, prin Preşedintele Consiliului de Administraţie al Societăţii, convoacă Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor Societăţii la data de 24 noiembrie 2022, ora 10.00, la sediul Societăţii din Constanţa, pentru toţi acţionarii Societăţii înregistraţi în registrul Acţionarilor până la sfârşitul zilei de 31 octombrie 2022. Pe Tomis SA funcționează magazinul Tomis Mall din centrul orașului.
 
Ordinea de zi va fi următoarea:
1. Aprobarea numirii auditorului financiar pentru auditarea situaţiilor financiare, stabilirea duratei contractului de audit financiar şi a indemnizaţiei auditorului financiar.
 
În cazul în care AGOA nu se va putea întruni în conformitate cu prevederile Legii societăţilor şi cu cele ale Actului Constitutiv al Societăţii, a doua AGOA este convocată pentru data de 25 noiembrie 2022, ora 10.00. Data de Referinţă indicată în preambulul prezentei convocări va rămâne valabilă şi în cazul celei de-a doua AGOA convocate din cauza neîndeplinirii dispoziţiilor Legii societăţilor şi/sau cele ale Actului Constitutiv al Societăţii.
 
Despre Tomis SA
 
Firma este înființată în anul 1991 și are sediul social pe str. Ștefan cel Mare nr. 36-40, din Constanța. Capitalul social este de 2.681.000 lei, iar asociați sunt Ptelia Company LTD Ciprus, firmă cu sediul social în Nicosia, Cipru, deținând 94,489% din capitalul social, o listă de acționari persoane juridice – 0,304% și listă de acționari perfoane fizice – 1.595 de acționari – care dețin restuld e 4,847%. Administrator sunt Dumitru Zamfir, președinte de CA, Lucian Novac, Gheorghe Victor Ispas. Pe firma în cauză funcționează Tomis Mall.
 
În anul 2021, firma a raportat 41 de salariați, la o cifră de afaceri de 8.610.747 lei, cu o pierdere de 5.974.248 lei.
 
Seashops SA
 
Firma a fost deschisă în anul 2015 și are sediul social în incinta centrului comercial Tomis Mall, pe strada Ștefan cel Mare nr. 36-40. Ptelia Company LTD, firma din Cipru, este asociat majoritar și în această, deținând 95,138% din cota de participare la beneficii și pierderi. 0,007% sunt deținuți de către SVM BSP Brokers SA, firmă din Capitală. De asemenea, lista de persoane fizice deține 4,854%.
 
Administratori sunt Mihaela Uzum, Dumitru Zamfir și Janina-Iuliana Mitea. Pentru anul 2021, firma a raportat 6 salariați, la o cifră de afaceri de 239.533 lei, cu o pierdere de 2.005.952 lei.
 
Seashops SA provine din divizarea Tomis Mall SA
 
În mai 2015, primul punct de pe ordinea de zi a ședinței se referea la aprobarea finală a procedurii de divizare parţială a SC Tomis SA în temeiul căreia Tomis Mall, respectiv terenul şi clădirea situate în strada Ştefan cel Mare nr. 36-40, va fi separat de celelalte active ale SC Tomis SA, iar toate celelalte active ale Tomis SA, altele decât Tomis Mall, vor fi transmise unei noi entităţi create - SeaShops SA, conform dovezii privind disponibilitatea şi rezervarea firmei nr. 362926/17.10.2012, emise de Registrul Comerţului Bucureşti, având aceeaşi structură ca şi Tomis SA.
 
Pe ordinea de zi Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor se mai afla şi punctul conform căruia divizarea şi proiectul de divizare sunt structurate în conformitate cu prevederile contractuale de credit modificat şi actualizat, încheiat pe data de 21 martie 2014 între MKB Bank Zrt., în calitate de creditor, şi Tomis SA, în calitate de debitor.
 
Istoric Tomis Mall
 
Pe 1 iulie 1973, în prezența lui Nicolae Ceaușescu, se inaugura cu mare fast „Magazinul Universal Tomis“, așa cum se numea pe atunci actualul Tomis Mall. O premieră în spațiul dobrogean la începutul anilor 70.
 
A fost printre primele centre comerciale de această mărime din țară. La inaugurare, clădirea avea o suprafață de 12 500 de metri pătrați, imens pentru acele timpuri.
 
Magazinul a fost proiectat cu trei etaje, parter și subsol. La parter, în dreapta pe intrarea dinspre strada Ștefan cel Mare era raionul de bijuterii, iar la subsol alimentara.
 
Avea să fie și un pol de atracție turistică, fiind primul magazin cu scări  rulante pentru clienți, și vizitatori din Constanța, de altfel singurul până după Revoluție.
 
Dacă, inițial, clădirea avea o suprafață comercială 12.500 metri pătrați, acum are 18,800 metri pătrați.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Se împlinesc 49 de ani de la inaugurarea magazinului Tomis din Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii