Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:23 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arest prelungit pentru cei trei români din reportajul Sky News

ro

09 Sep, 2016 10:03 1887 Marime text
Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a dispus prelungirea cu 30 de zile a mandatelor de arestare preventivă emise pe numele celor trei bărbați români care apar în reportajul realizat de televiziunea britanică Sky News, informează Agerpres.
 
Inițial, pe 2 septembrie, Curtea de Apel București a decis să nu mai prelungească arestul în cazul celor trei și a hotărât eliberarea lor sub control judiciar, însă ÎCCJ a anulat această decizie prin admiterea contestației procurorilor DIICOT.
 
Aurelian Mihai Szanto, Attila Csaba Pantics și Levente Pantics se află în arest preventiv din 12 august, ei fiind acuzați de constituire a unui grup infracțional organizat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și comunicarea de informații false.
 
Aurelian Mihai Szanto a jucat rolul de intermediar între jurnaliștii britanici și presupușii traficanți de arme, iar Attila Csaba Pantics și Levente Pantics apar cu fețele acoperite în materialul Sky News, în care descriu și manipulează armele de foc oferite spre vânzare.
 
De asemenea, trei membri ai echipei de la postul de televiziune britanic care au participat la realizarea reportajului au fost puși sub urmărire penală de procurorii DIICOT pentru săvârșirea infracțiunii de comunicare de informații false.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii