Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:52 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce bonuri fiscale participă? Are loc o nouă extragere la Loteria Bonurilor Fiscale

ro

27 Jun, 2015 21:13 2428 Marime text
 
Mâine va avea loc o nouă extragere a Loteriei Bonurilor Fiscale, stabileşte un act normativ publicat joi în Monitorul Oficial.

Conform modificarilor aduse recent de parlamentari la Loterie, premiul extragerii se va imparti la cel mult 100 de castigatori, ceea ce inseamna un premiu individual minim de 10.000 de lei.

Informatiile referitoare la extragerea de duminica a Loteriei bonurilor fiscale se regasesc in Ordinul Ministerului Finantelor Publice nr. 745/2015, care a aparut in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 460 din 25 iunie si se aplica de la data publicarii. Evenimentul va fi transmis la televizor la ora 17:00, conform unui anunt al MFP.

La noua extragere ocazionala vor participa bonurile fiscale emise in perioada 29 martie - 31 mai. Concret, acesta este exact intervalul calendaristic ce ramasese neacoperit intre extragerea ocazionala de Paste si extragerea lunara din iulie.

Fondul de premiere este de un milion de lei si, avand in vedere recentele modificari la organizarea Loteriei bonurilor fiscale, vor putea sa existe maximum 100 de castigatori. Prin urmare, daca vor fi mai multi castigatori, premiul individual va fi de cel putin 10.000 de lei, scrie avocatnet.ro.

Extragerea de duminica va fi, practic, a doua extragere ocazionala de la introducerea Loteriei bonurilor fiscale. Prima extragere lunara este programata luna viitoare, iar la aceasta vor participa bonurile fiscale emise intre 1 si 30 iunie.

Potrivit Ordonantei Guvernului nr. 10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale, in afara de extragerile lunare, autoritatile pot decide si organizarea de extrageri ocazionale: cand sunt sarbatori legale, cand la extragerile lunare nu exista castigatori doua luni la rand, precum si in alte situatii stabilite prin ordin al ministrului finantelor.

Cum se desfasoara extragerile si in cat timp se pot revendica premiile

Loteria bonurilor fiscale a fost introdusa in ideea de a combate evaziunea fiscala. Aceasta consta in extragerea aleatorie de numere in vederea acordarii de premii in bani pentru persoanele fizice care detin bonuri fiscale ce atesta cumpararea de bunuri sau servicii pe teritoriul Romaniei.

Mai exact, extragerea aleatorie de numere se face in felul urmator:

un numar cuprins intre 1 si 999 inclusiv, care reprezinta valoarea totala a bonului fiscal (fara subdiviziunile leului), inclusiv taxa pe valoarea adaugata. Acesta rezulta in urma extragerii succesive a trei serii de cifre cuprinse intre 0 si 9; si
un numar care reprezinta ziua emiterii bonului fiscal (aferenta lunii sau intervalului calendaristic, dupa caz, pentru care se organizeaza extragerea).

Persoanele cu bonuri castigatoare vor avea la dispozitie 30 de zile pentru a revendica premiul. Asta inseamna ca, intre 29 iunie si 29 iulie, vor putea sa depuna la oricare unitate a Fiscului bonul fiscal castigator (original), o copie a actului de identitate/pasaportului si o cerere de revendicare (modelul este anexat la articol).

La depunerea documentelor, unitatile Fiscului vor elibera o copie a bonului cu mentiunea "conform cu originalul", pe care va fi inscris un numar unic de inregistrare. In cazul in care vor fi depuse mai mult de 100 de cereri de revendicare, se vor extrage aleatoriu 100 de bonuri din numarul total al bonurilor castigatoare depuse in perioada de revendicare, in cadrul unui nou eveniment televizat.

Pentru a fi considerat castigator, un bon fiscal trebuie sa indeplineasca in mod cumulativ urmatoarele conditii:

sa fie emis de un aparat de marcat electronic fiscal;
sa fie lizibile toate informatiile obligatorii (asa cum sunt prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/1999);
sa aiba valoarea totala in lei egala cu valoarea extrasa;
sa fie emis in ziua extrasa;
sa nu aiba mentionat niciun cod de inregistrare fiscala al cumparatorului.
Banii vor fi virati in contul castigatorului/castigatorilor in cel mult 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare, adica cel tarziu pana in 26 septembrie.

Premiul fiecarei extrageri este impartit la numarul de bonuri castigatoare. De aceea, valoarea castigatoare a bonului fiscal este stabilita dupa ce sunt centralizate toate bonurile depuse in termenul legal de revendicare.




Sursa: România TV

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii