Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:11 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arafat Paramedicii vor purta pe echipament o cameră video, pentru ca medicii să vadă rapid pacientul

ro

16 Mar, 2012 22:23 1259 Marime text

Paramedicii vor avea fixată pe echipament o cameră video prin care medicii din spitale vor putea vedea în timp real bolnavul, accidentul şi toate amănuntele, pentru a putea pune un diagnostic rapid şi ai salva viaţa, a declarat, vineri, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.

Parteneriatul dintre Vodafone România şi SMURD continuă şi în acest an cu extinderea soluţiei de telemedicină lansată în urmă cu şapte ani printr-o investiţie de peste 270.000 de euro.

O sută de ambulanţe SMURD din Bucureşti şi 26 de judeţe sunt echipate cu camere video şi modemuri conectate la reţea, ce permit paramedicilor să transmită către dispeceratul central şi spitalele de urgenţă atât imagini video cu pacienţii, cât şi parametrii medicali ai acestora.

Echipamentele sunt contectate la reţeaua de date mobile a companiei de telefonie, ce acoperă 90 la sută din populaţia României, printr-o soluţie de telemedicină unică în Europa.

Noua soluţie este posibilă în urma lansării serviciilor 3G UMTS în banda de 900 MHz şi va facilita diagnosticarea pacienţilor utilizând serviciile de date mobile de mare viteză ale Vodafone, disponibile în toată ţara, inclusiv în zonele izolate.

"Paramedicul va avea fixată pe echipament o cameră video şi astfel vom putea vedea în timp real bolnavul, accidentul şi toate amănuntele care ne interesează şi care ne pot ajuta să luăm decizia corectă şi rapidă pentru a-i salva viaţa. Transmisia se va face în sistemul 3G. A avea medici pe toate echipajele care intervin este un deziderat, din păcate, în România, în acest moment, acesta este un lucru greu de realizat. Noi abordăm toate tipurile de urgenţe medicale şi dacă este nevoie solicităm intervenţia medicilor specialişti din spitale. Soluţia găsită, a vizualizării în timp real a cazurilor cu care ne confruntăm, implementată cu sprijinul Vodafone, este cea mai bună în această fază a procesului", a declarat, vineri, subsecretarul de stat şi preşedintele Fundaţiei pentru SMURD, doctorul Raed Arafat.

Echipamentele video sunt folosite pe autospecialele SMURD de tip B2, ambulanţe cu echipaj format doar cu paramedici, în judeţele Alba, Arad, Bihor, Brăila, Braşov, Buzău, Cluj, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Galaţi, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mureş, Neamţ, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiş, Tulcea, Vrancea, Vaslui şi în Bucureşti.

 http://www.gandul.info/news/arafat-paramedicii-vor-purta-pe-echipament-o-camera-video-pentru-ca-medicii-sa-vada-rapid-pacientul-9405586

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii