Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:29 23 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apel al Centrului de Transfuzii Constanța. Donatorii de sânge așteptați sâmbătă, 20 aprilie la Constanța pentru a salva mai multe vieți

ro

15 Apr, 2019 19:55 653 Marime text
Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța face un apel la persoanele care doresc să doneze sânge, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, să se prezinte sâmbătă 20.04.2019  în intervalul 09:00-13:00.
 

„Solicitările de sânge și componente sanguine ale spitalelor din județ și din București sunt în creștere, dar numărul donatorilor se menține în această perioada la un nivel insuficient,  comparativ cu cererile.
 
Pacienți cu boli grave, copii și adulți, au nevoie de tratament transfuzional; fără ajutorul donatorilor de sânge, nu li se poate asigura acest tratament” - au transmis reprezentanții Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanța.  

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța dispune de toate materialele necesare activității medicale, echipa depune eforturi lucrând în week-end-uri, dar fără contribuția oamenilor sănătoși dornici să ajute donand sânge, eforturile nu își ating obiectivul.
 

„Vă rugăm să nu ignorați acest mesaj și să luați în considerare oportunitatea de a oferi unui necunoscut o ora din sâmbătă dumneavoastră liberă, devenind donator de sânge. În paralel, se  va  desfășura  și  acțiune  de  informare  și  recrutare  de  donatori  de  celule  stem, cu  înscriere  în Registrul  Național  al  Donatorilor  Voluntari  de  Celule  Stem” - au mai transmis reprezentanții Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanța.

Ti-a placut articolul?

Comentarii