Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:28 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANSVSA a făcut publice rezultatele în cazul produselor congelate retrase preventiv de la comercializare. Ce s-a stabilit în urma analizelor

ro

11 Jul, 2018 15:12 939 Marime text
Rezultate de laborator negative pentru prezenţa Listeria monocytogenes în probele prelevate din produsele congelate retrase preventiv de la comercializare, transmite ANSVSA. 
 
S-au finalizat primele analize de laborator pentru probe prelevate din produsele congelate retrase preventiv de la vânzare.
 
Potrivit ANSVSA, rezultatele examinărilor de laborator au infirmat prezenta Listeriei monocytogenes în probele prelevate din următoarele tipuri de produse congelate: fasole verde tăiată, broccoli, ardei gras fâşii, porumb dulce, amestec mexican de legume, aflate pe lista de distribuţie a produselor congelate pentru care s-a iniţiat retragerea preventivă de la comercializare din statele membre.
 
Notificările actualizate, primite prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje, nu includ buletine de analiză care să indice prezenţa Listeria monocytogenes în produsele congelate de pe piaţa din ţara noastră.
 
Pe măsură ce sunt primite, informaţiile sunt transmise structurilor teritoriale ale ANSVSA, care monitorizează în continuare procedurile de retragere si rechemare a firmelor distribuitoare şi a celor care comercializează produsele congelate, incluse pe lista de distribuţie comunicată actualizată.
 
Probe prelevate din alte produse congelate, care au făcut obiectul retragerii preventive în Uniunea Europeană, sunt în curs de analizare în laborator.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii