Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:42 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANI a solicitat aplicarea sancţiunii disciplinare în cazul deputaților Florin-Costin Pâslaru și Ionaș Florin Urcan

ro

27 May, 2016 10:29 915 Marime text
Agenția Națională de Integritate a solicitat Camerei Deputaților aplicarea sancțiunilor disciplinare în cazul deputaților Florin-Costin Pâslaru și Ionaș Florin Urcan, ca urmare a rămânerii definitive a rapoartelor de evaluare, după cum urmează:
 
- în cazul deputatului Florin-Costin Pâslaru, Agenția Naționalã de Integritate a solicitat aplicarea sancțiunii disciplinare – diminuarea indemnizației cu 10% pe o perioadă de maximum 3 luni, abatere prevăzută de art. 19, alin. (1) din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor potrivit căruia „Fapta deputatului (...) de a încălca legislaţia în materie privind conflictul de interese constituie abatere disciplinară şi se sancţionează cu diminuarea indemnizaţiei cu 10% pe o perioadă de maximum 3 luni. Sancţiunea se aplică de către Biroul Permanent al Camerei din care face parte deputatul (...)”;
 
- în cazul deputatului Ionaș Florin Urcan, Agenția Națională de Integritate a solicitat aplicarea sancțiunii disciplinare – încetarea de drept a mandatului de deputat, în conformitate cu prevederile art. 7 alin. (4) din Legea nr. 96/2006, potrivit cărora „în cazurile prevăzute la alin. (1) lit. c) și d) precum și în cazurile prevăzute la alin. (2) lit. c) și d), președintele Camerei ia act de situația de încetare a mandatului de deputat (...) și supune votului plenului Camerei (...) adoptarea hotărârii prin care se vacantează locul de deputat (...)”.
 
Agenția Națională de Integritate a constatat la data de 8 noiembrie 2011 faptul cã Florin-Costin Pâslaru, deputat în Parlamentul României, a propus angajarea și a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiului său, în cadrul Biroului Parlamentar - Circumscripția electorală nr.18 Galaţi, încălcând astfel, prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003. Raportul de evaluare privind încălcarea de către Florin-Costin Pâslaru a regimului juridic al conflictului de interese a rãmas definitiv și irevocabil prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nr. 1502 din 18 mai 2016.
 
Agenția Națională de Integritate a constatat la data de 4 noiembrie 2013 faptul că Ionaș Florin Urcan, la data faptelor, primar al Orașului Luduș, Jud. Mureș, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului 2008-2012, întrucât a deținut, simultan, atât funcția de ales local, cât și calitatea de reprezentant din partea autorității publice locale în cadrul Consiliului de administrație al Grupului Școlar Industrial Luduș, precum și calitatea de administrator în cadrul a două societăți comerciale. Raportul de evaluare a stãrii de incompatibilitate în cazul deputatului Ionaș Florin Urcan a rãmas definitiv și irevocabil prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nr. 924 din 23 martie 2016.
 
Rapoartele de evaluare prin care Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese de către Florin-Costin Pâslaru, precum și starea de incompatibilitate a deputatului Ionaș Florin Urcan, se regăsesc pe pagina de Internet a instituției, la secțiunea „Rapoarte de evaluare rãmase definitive”.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii