Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:00 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Andrei Şaguna”, universitatea la care studenţii dau note profesorilor

ro

22 Jan, 2014 17:33 1090 Marime text
În ultima săptămână a semestrului I, la Universitatea „Andrei Şaguna” a fost încheiată cu succes activitatea de evaluare a tuturor cursurilor de către studenţi, procedură demarată încă din anul 2005.

Activitatea face parte din procesul de evaluare continuă a cadrelor didactice, alături de evaluare colegială și autoevaluare și constă în completarea semestrială de către studenţi a unor chestionare de evaluare a activităţii profesorilor la fiecare disciplină din planul de învăţământ. Chestionarele sunt anonime şi sunt completate în ultimele zece minute ale orei de curs sau seminar, sub supravegherea echipelor formate din studenţi desemnaţi pentru această activitate, în absenţa profesorului titular, care ar putea influența tacit opiniile.

În plus, în fiecare an universitar se desfăşoară o evaluare intitulată VOT STUDENT, prin care studenţii pot vota anonim, într-o urnă special amenajată în holul universităţii, cel mai apreciat profesor şi cel mai puţin apreciat profesor.

În urma evaluărilor, cadrele didactice au ocazia să afle opiniile sincere ale studenţilor şi să-şi adapteze metodele de predare la exigenţele şi necesităţile beneficiarilor cursurilor şi seminariilor.

Subliniem că Universitatea „Andrei Şaguna” NU desfăşoară formal aceste activităţi de evaluare a profesorilor şi a primit constant mărturisiri ale satisfacţiei studenţilor faţă de procedurile care le dau posibilitatea de a-şi manifesta mulţumirea sau nemulţumirea şi de a schimba anumite practici, contribuind la îmbunătăţirea activităţii didactice.

Ti-a placut articolul?

Comentarii