Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:09 17 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anca Boagiu dă cu subsemnatul la DNA

ro

04 Nov, 2015 14:40 1060 Marime text
Rând pe rând, liberalii şi foştii pedelişti sunt chemaţi în faţa procurorilor anticorupţie. Senatorul liberal Anca Boagiu s-a prezentat astăzi la Direcția Națională Anticorupție (DNA), pentru a fi audiată în dosarul în care este anchetată Elena Udrea sub control judiciar pe cauțiune. În acest dosar au fost audiați ieri, în calitate de martori, co-președintele PNL Vasile Blaga și vicepreședintele PNL Ioan Oltean.
Dosarul cu pricina este cel în care Elena Udrea este acuzată de luare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția ori încheierea de tranzacții financiare utilizând informațiile în virtutea funcției, spălare de bani în formă continuată, fals în declarații de avere în formă continuată (cu referire la declarațiile de avere din perioada 2009 - 2012).
Potrivit DNA, în anul 2010, în calitate de ministru și de persoană cu funcție de conducere în PDL, având influență asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei și ai SC Hidroelectrica SA, Elena Udrea a pretins de la un om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane USD, pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului bilateral de vânzare-cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA.
Procurorii mai spun că Elena Udrea s-ar fi folosit de influența pe care o avea ca ministru pentru a cumpăra prin interpuși, sub prețul pieței, o vilă la Eforie, pe care ar fi renovat-o cu bani de la compania care avea contract cu ministerul.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii