Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amendaţi de jandarmi pentru tulburarea ordinii publice

ro

12 Nov, 2012 16:58 1246 Marime text

În cursul zilelor de vineri, sâmbătă şi duminică, 50 de jandarmi constănţeni au participat la misiuni de asigurare şi menţinere a ordinii publice la trei întâlniri sportive şi la un eveniment promoţional. Jandarmii au fost prezenţi şi în zonele de patrulare din municipiul Constanţa şi Năvodari, Medgidia, Cernavodă, Mangalia, Hârşova, Techirghiol, Mihail Kogălniceanu, Târguşor, Corbu şi Oltina.

Pe durata misiunilor de menţinere a ordinii publice şi prevenire a faptelor antisociale, jandarmii au aplicat 40 de sancţiuni, în valoare de 7.500 de lei.

Cele mai multe dintre abaterile constatate, spun militarii, s-au datorat consumului de băuturi alcoolice. De asemenea, ei au constatat producerea mai multor evenimente care au dus la tulburarea ordinii publice. Nici cerşetorii nu au scăpat de vigilenţa jandarmilor.

Pe durata întâlnirilor sportive găzduite de stadionul ITC şi Sala Sporturilor din Constanţa au participat aproximativ 2.000 de spectatori, fără a se înregistra evenimente deosebite. În ceea ce priveşte desfăşurarea acţiunii promoţionale care a avut loc în parcarea Sălii Sporturilor, jandarmii au surprins doi bărbaţi care consumau băuturi alcoolice în public, aceştia fiind amendaţi cu câte 200 de lei.

Vineri, la ora 16.00, în staţia de autobuz din zona Gară, mai mulţi pasageri ai mijloacelor de transport în comun au fost ameninţaţi şi înjuraţi de un tânăr de 23 de ani din Constanţa. Ciprian-Marian D. a fost oprit imediat, calmat şi legitimat de jandarmi.

El a declarat că dorea să urce într-un autobuz cu numărul 40, moment în care ar fi fost împins de persoanele care doreau să coboare. Astfel, tânărul s-a enervat, a strigat că a fost călcat pe picioare şi a început să ameninţe şi să înjure. În cele din urmă, jandarmii i-au aplicat o sancţiune de 200 de lei.

În cursul zilei de sâmbătă, la ora 21.20, un echipaj de jandarmi aflat în patrulare în zona Pasajului pietonal de la Gară, a surprins un bărbat care oprea trecătorii din zonă, pentru a le adresa cuvinte jignitoare.

Constantin G. (54 ani), din Constanţa, avea în mână o sticlă de ţuică, de un litru, iar trecătorii care îi refuzau invitaţia la „una mică" erau înjuraţi. Bărbatul a primit o amendă de 500 de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii