Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:12 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amendată după ce a reclamat la 112 un posibil transport ilegal de lemne

ro

16 Nov, 2017 14:34 4286 Marime text
O tânără din Iași a fost amendată cu 500 de lei, după ce a sunat la 112 pentru a reclama un posibil transport ilegal de lemne. Tânăra a verificat numărul de înmatriculare al unui cap de TIR pe aplicația „Inspectorul Pădurii” și a observat că acesta nu figura acolo, așa că a alertat autoritățile, relatează Digi 24.

Iulia Cojocea, din Iași, se afla cu mașina în Suceava, când a sesizat un camion care transporta lemne. A verificat numărul de înmatriculare în aplicație și cum acesta nu apărea în baza de date, a sunat la 112. De acolo, i s-a făcut legătura cu poliția. Ofițerul cu care a stat de vorbă i-a spus că va face personal verificări la fața locului. Însă după doar câteva minute, a fost din nou contactată de poliție, de data aceasta pentru a le furniza datele ei personale.

În următoarele zile, tânăra a primit o amendă în valoare de 500 lei pentru că ar fi "sesizat abuziv serviciul 112".

Transportul de lemne fusese înregistrat, însă nu pe numărul de înmatriculare al vehiculului, ci pe acela al remorcii. Singura șansă a ieșencei pentru a scăpa de amendă este să o conteste în instanță, unde magistrații le dau de obicei câștig de cauză reclamanților.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii