Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:34 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Seminar la Constanţa Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii - „Investiţii britanice se regăsesc în diverse domenii din România“ (galerie foto)

ro

22 Feb, 2017 00:00 1817 Marime text
Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Bucureşti, prin Departamentul pentru Comerţ Internaţional, şi Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa şi Camera de Comerţ Britanică Română au organizat la Constanţa seminarul de prezentare a ofertei de export a Marii Britanii. Găzduit de ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România, evenimentul s-a desfăşurat la hotelul Iaki din Mamaia.
 
Printre invitaţi s-au numărat Paul Brummell, ambasadorul britanic la Bucureşti, Raluca Constantinescu, directorul Departamentului pentru Comerţ Internaţional România, Ion Dănuţ Jugănaru, directorul general al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, Charlie Crocker, CEO Camera de Comerţ Britanică Romană, Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanţa.
 
„Este o mare plăcere pentru mine să revin la Constanţa. Anul trecut, locuitorii din Marea Britanie au votat ieşirea din Uniunea Europeană. Aceasta înseamnă ieşirea dintr-o instituţie, nu din Europa. Suntem o ţară europeană şi scopul nostru este de a dezvolta relaţii bilaterale cu ţări din Europa, inclusiv cu România. De aceea sunt aici, la Constanţa. Relaţiile dintre Marea Britanie şi Constanţa au o istorie bogată. Anul trecut, am organizat, aici la Constanţa, un eveniment portuar foarte important. Avem colaborări frumoase şi în sectorul educaţiei cu România, avem relaţii strânse şi cu Universitatea «Ovidius». Vrem să lucrăm cu dvs. pentru a dezvolta mai bine relaţiile comerciale şi, desigur, investiţiile“, a declarat Paul Brummell, ambasadorul britanic la Bucureşti.
 
La rândul său, primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a precizat că evenimentul se înscrie într-o agendă de deschidere a oraşului. „Constanţa îşi regăseşte locul, devenind un punct de atracţii pentru investiţii străine. Azi trebuie să plecăm de la ceea ce avem. Şi avem un oraş-port, un oraş cu istorie mulitimilenară, un oraş care s-a dezvoltat accelerat într-o etapă în care economia era centralizată. Lumea de azi ne arată că această convenţie numită graniţă nu împiedică realităţile economice. Evenimentul se înscrie într-o agendă de deschidere a oraşului nostru. Trebuie să aşezăm Constanţa pe o hartă în care noi trebuie să fructificăm ceea ce avem. Avem cel mai adânc port din Europa. Avem o capacitate impresionată de cazare. Avem capital uman. Oraşul trebuie să se dezvolte. Avem nevoie de parteneriate, deoarece nu ne putem dezvolta singuri. Municipalitatea trebuie să faciliteze astfel de parteneriate. Primăria Constanţa este un partener pentru dumneavoastră şi, împreună, putem dezvolta relaţii de parteneriate şi umane“, a precizat Decebal Făgădău. 

Schimburile comerciale, în creştere 

Ambasadorul britanic a mai subliniat că sunt în creştere şi schimburile comerciale dintre cele două ţări. „Schimburile comerciale sunt în creştere între ţările noastre, cu 17,5% faţă de anul trecut. Investiţii britanice se regăsesc în diverse domenii din România. Cea mai rapidă rată de creştere a colaborării dintre Marea Britanie şi România este domeniul IT. Sunt multe companii britanice care au venit în România pentru a profita de universităţile de aici. În anul 2015, Constanţa a găzduit şi vizita distrugătorului britanic. De asemenea, anul trecut, companii britanice au vizitat România pentru o colaborare în domeniul nuclear. Marea Britanie are experienţă bună în tehnica nucleară. Acum 60 de ani a construit primul reactor comercial din lume. Săptămâna viitoare, voi merge la Londra, la un eveniment mondial în domeniul nuclear. La acest eveniment, vor ajunge şi câteva delegaţii din România. Marea Britanie este interesată de Centrala Nucleară de la Cernavdă. Avem o gamă largă de firme în acest domeniu, care pot face investiţii mari“, a adăugat Paul Brummell, ambasadorul britanic la Bucureşti.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii