Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:16 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#sărbătoreșteDobrogea Mesajul ambasadorului Marii Britanii în România, Paul Brummell (video)

ro

14 Nov, 2017 00:00 3161 Marime text
Vreau să felicit toți dobrogenii. Fiind ambasador al Marii Britanii, sunt mândru că Maria Britanie a jucat un rol important în dezvoltarea Dobrogei, de exemplu prin lucrarea Engineer Socials Hardley, care a avut un rol important în ceea ce privește navigabilitatea pe Dunăre, și menirea Danubian - Black Sea Railway, o investiție britanică ce a dus, între 1857 și 1860, la construirea căii ferate Cernavodă - Constanța, dezvoltarea Portului Constanța, constituirea unui oraș modern, puternic, care este Constanța de astăzi.
 
Suntem alături de Dobrogea în această perioadă. Sunt foarte multe legături, în continuare, între Marea Britanie și Dobrogea, de exemplu prin ONG-ul britanic „Nightingales“ la Cernavodă, la care au ajuns tinerii aflați în nevoie de ajutor. În ceea ce privește educația, există școli foarte bune în Constanța, precum Cambridge School, care a ales să urmeze un program în stil britanic, în limba engleză. Un alt exemplu îl reprezintă Universitatea „Ovidius“ din Constanța, unde britanicii au studiat mai ales medicina. Deținem legături strânse, bazate pe o prietenie între Marea Britanie și Dobrogea, care va continua și în viitor.
  
Cotidianul ZIUA de Constanța publică, în această perioadă, mesaje dedicate Zilei Dobrogei, în cadrul proiectului #SărbătoreșteDobrogea, dedicat împlinirii a 139 de ani de la revenirea provinciei la România și a 17 ani de activitate jurnalistică. Fie că Dobrogea este locul lor natal sau nu, personalități din diferite domenii și reprezentanți ai instituțiilor de pe plan local și național ni s-au alăturat în acest proiect aniversar, transmițând pentru cititorii noștri mesaje dedicate celebrării provinciei istorice dintre Dunăre și mare. Rămâneți alături de noi pentru a marca această sărbătoare!
Citește și:
 
ZIUA de Constanța lansează, în curând, Îndreptarul de iubire
 
Zi după zi, până la Ziua Dobrogei, ZIUA de Constanța va fi semnalul, apelul, conștiința care #sărbătorește Dobrogea

Ziua Dobrogei, 139 de ani. 14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017

Ziua Dobrogei

#sărbătoreşteDobrogea: 14 noiembrie - ZIUA Dobrogei. Mesajul dr. Sorin Marcel Colesniuc, cercetător ştiinţific la Muzeul de Arheologie „Callatis“ (galerie foto)

#sărbătoreşteDobrogea: Mesajul lui Gheorghe Hagi, cel mai bun jucător din istoria fotbalului românesc, cetăţean de onoare al Constanţei

#sărbătoreşteDobrogea: Mesajul Excelenţei Sale Osman Koray Ertaş, ambasadorul Republicii Turcia la Bucureşti

#sărbătoreşteDobrogea: Mesajul consulului general al Federaţiei Ruse la Constanţa, Vladimir Borisovich Volkov

#sărbătoreşteDobrogea : O continuare a „Simfoniei“ lui Dragoş Alexandrescu. Imnul Dobrogei, compus de maestrul Dumitru Lupu, pe versurile poetei Carmen Aldea Vlad (video)

#scrieDobrogea: Cu un deceniu înaintea revenirii Dobrogei la ţară, primul proiect al unui port românesc la Marea Neagră (galerie foto)

#citeşteDobrogea: „Pământul Dobrogei arată o complexitate nebănuită“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii