Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:24 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eugen Nicolăescu „Alocația pentru copii trebuie să fie egală. Este un drept constituțional”

ro

31 May, 2015 15:13 1971 Marime text
 
Viceliderul PNL, Eugen Nicolăescu, a declarat, în cadrul unui interviu la postul de radio RFI, că alocația pentru copii trebuie să fie egală, indiferent de veniturile părinților, pentru că aceasta este un drept al copilului și nu al familiei, potrivit B1 TV.

„O alocaţie pentru copii trebuie să fie o alocaţie prevăzută de Constituţie, adică egală, universală, pentru toţi copiii din această ţară, care au dreptul să fie sprijiniţi de stat, indiferent cine sunt părinţii lor, ce venituri au părinţii lor şi aşa mai departe (...). Cred că este o prostie, ca să nu mă exprim mai dur", a spus Nicolăescu.

De altfel, viceliderul PNL critică demersul Ministrului Muncii, Rovana Plumb, care spunea joi, că va cere Curții Constituționale lămuriri legate despre dreptul de a oferi alocații diferențiat, în funcție de veniturile familiei.

„Doamna ministru Rovana Plumb vrea să solicite consultanţă Curţii Constituţionale. Sunt foarte surprins că un om cu atâta experienţă politică nu cunoaşte Constituţia şi reglementările legale. Curtea Constituţională nu este organ care face consultanţă pentru cine se năzare", a spus viceliderul PNL.



Sursa: B1 TV
Sursa foto: informatia-zilei.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii