Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:52 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alina Gorghiu despre legea cotelor de gen-„Este o mișcare de normalitate”

ro

21 Dec, 2015 23:48 1502 Marime text
 
Alina Gorghiu a declarat, astăzi în cadrul unei emisiuni, că legea cotelor de gen nu este o mișcare feministă, ci o mișcare de normalitate.
 
„Este un proiect care nu vorbește despre femei sau bărbați, în sine. Este o cotă minimă, un minimum de 30% per fiecare gen pentru că, în momentul ăsta, este un dezechilibru clar. În Parlament ai 11% femei. Dacă te uiți la medaliile olimpice date de România, toate, vezi că mai mult de jumătate sunt luate de femei. Dacă te uiți la absolvenții de studii superioare, 52% sunt femei. Nu poți să ajungi la o stare de normalitate dacă nu gândești un echilibru de reprezentare. Am lansat o petiție, în online. Cei mai valoroși oameni, în acest context, sunt bărbații. Nu este o mișcare feministă, este o mișcare de normalitate. Premisele bune sunt generate de semnăturile din partea tuturor partidelor politice parlamentare”, a precizat Alina Gorghiu la Realitatea TV.
 
„Vasile Blaga susține proiectul, colegii noștri, foarte mulți, au semnat petiția. Alți colegi, din alte partide, susțin acest lucru. Premierul României a ales ca o treime din miniștri să fie femei. Doamna Raluca Prună a venit la dezbarea în care lansasem cele două inițiative și a zis că punctul său de vedere, ca minister, va fi 'pentru'. Cred că putem să facem acest lucru astfel încât să intrăm în normaliate”, a completat  copreședintele PNL invitată la postul de televiziune.
 
Mai exact, legea cotelor de gen prevede modificarea pe fond a cadrului legislativ pentru alegerile locale şi parlamentare, pentru introducerea principiului egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi în rândul candidaţilor, nu al aleşilor.
 


Sursa foto: dcnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii