Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aleşii nu pot încasa pensii speciale în timpul mandatului. Să vedeţi câţi vor ieşi la pensie!

ro

08 Sep, 2015 14:07 1943 Marime text
 
Comisia de Statut a Parlamentului a finalizat raportul la cererea de reexaminare a proiectului de lege privind indemnizațiile speciale ale parlamentarilor și a adoptat o serie de "mici ajustări" printre care și aceea că deputații și senatorii care sunt în mandat nu au voie să încaseze pensie specială.
Preşedintele Comisiei de Statut Bogdan Niculescu Duvaz a anunţat că legea pensiilor speciale a fost modificată după cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis, însă nu s-a ţinut cont de toate cerinţele acestuia. Raportul de adoptare a fost votat în unanimitate.
S-a stabilit că deputaţii şi senatorii pot încasa pensie specială atunci când se ia decizia de pensionare în sistemul pensiilor de stat. Pensiile sunt acordate la aproape 65 de ani pentru bărbaţi, 62 pentru femei. De asemenea, s-a decis plafonarea pensiei speciale la 75% din indemnizaţia de parlamentar.
Potrivit președintelui comisiei, Bogdan Niculescu Duvăz, a explicat însă că deputații și senatorii nu pot încasa pensia specială în paralel cu indemnizaţia de parlamentar.
S-a clarificat prevederea că cei condamnaţi pentru fapte de corupţie în calitate de parlamentar să nu beneficieze de pensie specială. În schimb, cei găsiţi incompatibili vor putea primi în continuare pensie specială, în condiţiile în care preşedintele cerea că acest lucru să nu fie posibil. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii