Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:10 17 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alertă europeană în privinţa autoturismelor Dacia Au fost constatate defecte care pun în pericol viaţa oamenilor

ro

20 Aug, 2016 08:08 3782 Marime text
Peste 1.100 de alerte au fost emise, de la începutul anului 2016, prin intermediul sistemului de alerte RAPEX, instituit la nivelul Europei. Sistemul permite schimbul rapid de informații între cele 31 de state europene și Comisia Europeană cu privire la produsele care prezintă riscuri pentru sănătatea sau siguranța consumatorilor.

Dintre cele 1.134 de alerte emise până în luna august prin sistemul RAPEX, 23 vizează România, fiind emise de autoritățile de la București sau referindu-se la produse periculoase importate sau fabricate în țară. Este vorba despre produse cosmetice, jucării, îmbrăcăminte pentru copii, dar și la autoturisme ale căror scaune pun efectiv în pericol siguranța șoferilor, a pasagerilor sau altor participanți la trafic, informează RTV.net.

Astfel, scaunele pasagerilor din autoturismele Dacia Dokker, Lodgy, Logan and Sandero sunt încadrate ca prezentând "risc serios" din cauza unor defecte de fabricație. În urma alertării RAPEX emisă în Germania, producătorul a fost obligat să recheme în fabrică mașinile care fuseseră deja exportate în mai multe state europene (Bulgaria, Croația, Danemarca, Irlanda, Malta, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Suedia, Olanda și Marea Britanie).

Probleme au fost descoperite și la Dacia Duster. O alertă europeană emisă de autoritățile din Grecia a avertizat că o serie de defecte de fabricație pune în pericol atât viața ocupanților vehiculului, cât și a celorlalți participanți la trafic. Și în acest caz uzinele Dacia au trebuit să recheme sute de autoturisme în service.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii