Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

agrointel.ro Şeful APIA confirmă -15 februarie, termen oficial pentru plata subvenţiilor!

ro

31 Jan, 2017 11:21 2038 Marime text

Reluarea plăților către fermieri! Producătorii agricoli așteaptă subvențiile pentru campania 2016 iar termenul la care aceste plăți vor fi reluate este 15 februarie! Agrointeligența -www.agrointel.ro a aflat chiar de la directorul general al APIA, Adrian Pintea, care este graficul plăților pentru perioada următoare. 

După cum a anunțat și Ministerul Agriculturii în comunicatul remis presei, ieri ministrul Petre Daea împreună cu colegul nostru Cornel Turcescu, director general adjunct, au mers într-o deplasare la centrele APIA din teritoriu. Avem o dată-limită și anume 15 februarie pentru finalizarea controalelor în teren și demararea plăților. În prezent avem anumite județe care au finalizat dar mai sunt undeva la 5.000 de ferme de verficat la nivel național. În plus, sunt cele 4 județe mai încărcate și acolo am luat decizia să delegăm specialiști din alte zone. Vorbim despre Alba unde a fost detașat un număr de 50 de specialişti, Hunedoara unde au fost detașaţi 38 de specialişti, Caraș Severin cu 26 de specialişti, Bistrița Năsăud tot cu 26 de specialişti”, a declarat Adrian Pintea în exclusivitate pentru Agrointeligența -www.agrointel.ro. 

Care este graficul plăților pe care și-l propune APIA.  Acum terminăm toate controalele iar începând cu 15 februarie putem relua plățile. Noi avem 1,8 miliarde alocați pentru plățile directe și avem deja plățiți 1,1 miliarde în lunile noiembrie, decembrie. Deci timp este să achităm toți banii până pe 30 iunie. Deci vom merge pe regula de la Finanțe cu 1/12 din bugetul pe anul trecut și putem face plățile chiar dacă nu avem bugetul. Mai ales că avem bani rambursați de la Comisia Europeană iar anul trecut am făcut multe plăți”, a mai explicat șeful de la APIA în exclusivitate pentru Agrointeligența.

Articol preluat de pe www.agrointel.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii