Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:09 20 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acuzat de contrabandă Marian Dia a scăpat de arestul la domiciliu

ro

26 Oct, 2015 14:50 783 Marime text
 
Curtea de Apel Constanţa a admis, astăzi, contestaţia formulată de inculpatul Marian Dia. Astfel, magistraţii au dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul Marian Dia, cu măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, de la 26 octombrie până la 24 decembrie, inclusiv.
 
Dispune ca pe timpul controlului judiciar, inculpatul Dia Marian să respecte următoarele obligaţii: „-să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; -să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară/instanţa de judecată în faţa căreia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei ; -să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere sau ori de câte ori este chemat; -să nu depăşească limita teritorială a judeţului Constanţa decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar pe rolul căreia se află cauza; -să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme. -să nu se apropie de coinculpaţii Sadîc Ismet, Dona Dumitru Vlăduţ, Nicolae Costel Ştefan, Dinu Gheorghe, Nicolae Gheorghe, Negm Mahmoud Mohamed Selim şi Ismail Mihai sau de membrii familiei acestora, şi să nu comunice cu ei, direct sau indirect, pe nicio cale“.
 
Decizia este definitivă. 

Reamintim faptul că judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa a dispus la începutul lunii septembrie luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii Marian Dia, Dumitru-Vlăduţ Dona, Nihal Ismail, Negm Mahmoud Mohamed Selim, Sadâc Ismet, Gheorghe Dinu, Gheorghe Nicolae şi Costel-Ştefan Nicolae, cercetaţi în stare de reţinere sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă.

Din probele administrate în cauză s-au reţinut în sarcina inculpaţilor următoarele: în perioada iulie – septembrie 2015, inculpatul Sadâc Ismet a produs la locuinţa sa din municipiul Bucureşti, strada Maria Rosetti, numărul 21, sector 2, ţigarete cu scopul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

În data de 7 iulie, acesta împreună cu Dumitru Vlăduţ Dona au preluat de la locuinţa numitului Negm Mahmoud Mohamed Selim din Bucureşti cantitatea de 504 pachete conţinând un număr de 10.080 ţigarete de contrabandă marca „Plugarul”, pe care au transportat-o în acelaşi oraş, în parcarea complexului comercial IKEA, unde au vândut-o unor persoane din Constanţa, legătura dintre acestea şi numitul Sadâc Ismet fiind intermediată de numitul Dia Marian.

În data de 9 iulie, inculpatul Dona Dumitru Vlăduţ a deţinut şi transportat din Bucureşti în Constanţa inculpatului Ismail Nihal trei baxuri ţigarete a câte 500 pachete fiecare conţinând un număr total de 30.000 ţigarete de contrabandă.

Totodată, în data de 2 septembrie, inculpaţii Sadâc Ismet, Dinu Gheorghe, Nicolae Gheorghe şi Nicolae Costel-Ştefan au deţinut şi transportat în Bucureşti, în parcarea complexului comercial IKEA, cantitatea de cinci cutii din carton a câte 624 pachete fiecare conţinând un număr total de 62.400 ţigarete de contrabandă marca „Plugarul”, precum şi 4.400 ţigarete de contrabandă marca „Imperator” şi 3.000 ţigarete de contrabandă marca „Cartel”, pe care au vândut-o unor persoane din Constanţa, ocazie cu care organele de poliţie au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

În cauză au fost efectuate mai multe percheziţii domiciliare, atât pe raza municipiului Constanţa, cât şi pe raza municipiului Bucureşti, ocazie cu care la locuinţa inculpatului Sadâc Ismet au fost identificate un aparat de umplut tuburi goale cu tutun, cantitatea aproximativă de ½ kg tutun şi 330 ţigarate.

Ti-a placut articolul?

Comentarii