Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:11 23 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acte ostile la adresa românilor din Marea Britanie! Le-a fost incendiat magazinul

ro

09 Jul, 2016 16:36 601 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă orice formă de manifestare extremistă sau discriminatorie la adresa cetățenilor români.
 
Un magazin aparţinând unor cetăţeni români a fost incendiat în noaptea de 8 iulie în localitatea Norwich, Marea Britanie. MAE are în atenţie acest incident izolat, care ar putea fi considerat ca având caracter discriminatoriu. În acest sens, prin intermediul Ambasadei României la Londra, MAE a solicitat autorităţilor britanice să clarifice această situaţie şi să prevină orice intensificare a tensiunilor sau a oricăror acte ostile la adresa cetăţenilor români din Marea Britanie.
 
„Statul român urmăreşte să prevină, prin cooperarea cu autorităţile britanice, o eventuală escaladare a acţiunilor de intimidare la adresa cetăţenilor români şi îndeamnă cetățenii români care au cunoștință de astfel de incidente să informeze atât autorităţile britanice competente, cât şi Ambasada României la Londra, conform unui comunicat remis ZIUA de Constanţa.
 
MAE adresează, totodată, mulţumiri comunităţii  de afaceri din Norwich, care  s-a solidarizat şi a fost alături de familia de români afectată de incident.

Ti-a placut articolul?

Comentarii