Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:56 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE1 A picat Stelian Tănase, șeful TVR! Cine îi ia locul?

ro

23 Sep, 2015 11:25 2851 Marime text
 
Conducerea TVR a fost demisă, în plenul reunit de ieri al Parlamentului. În locul lui se pare că va fi numită Irina Radu, directorul de programe TVR, care va deveni astfel preşedinte interimar. Ea urmează să fie audiată în comisiile reunite de cultură.
Preşedintele demis al TVR, Stelian Tănase, a declarat ca au fost imixtiuni politice în activitatea televiziunii publice.
Raportul de activitate SRTv pe 2014 a primit 115 voturi pentru şi 222 voturi împotrivă.
 

UPDATE, 13.05: 


În urmă cu câteva minute, Irina Radu, coordonator cu atribuții de director la Direcția Programe a TVR, a primit aviz favorabil din partea Comisiilor reunite de cultură, pentru preluarea șefiei interimare a TVR, în locul lui Stelian Tănase, potrivit agerpres.ro.
 
CINE ESTE IRINA RADU?
 
Irina Radu este licențiată în Litere și a urmat mai multe cursuri de specializare: Managementul relațiilor cu clienții și cumpărătorii, Managementul Resurselor Umane, Management general, la Open University Business School; Jurnalism și Comunicare, la California State University; Jurnalism, la Fundația Britanică Thomson.
 
Potrivit site-ului tvr.ro, Irina Radu are o lungă experiență la TVR, fiind, pe rând, redactor-prezentator la TVR Iași, producător și prezentator al Jurnalului TVR, redactor-șef la Știri, realizator de emisiuni.
 
Din 2013, ocupă funcția de coordonator cu atribuții de director la Direcția Programe, la TVR.
 
În 2004, a devenit director al canalului TVR1. A mai fost director interimar al canalului TVR 2 pentru o scurtă perioadă, director Evenimente Speciale, redactor-șef al Redacției Copii-Tineret.
 
În 2000 și 2001, a fost producător general al Festivalului Cerbul de Aur, iar în 2003, 2004 și 2005 a fost directorul festivalului.
 
În intervalul 1998-2002, a fost și membru în Consiliul de Administrație al Televiziunii Române.
 
A obținut premiul APTR pentru emisiunea „Culise”, în 2000, și pentru Festivalul Cerbul de Aur, în 2003. În 2001, a primit premiul World Vision pentru reportaj.

 

UPDATE1, 14.30: 

Irina Radu a fost votată în funcția de director general interimar al TVR cu 231 de voturi pentru și 3 împotrivă de către plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului.
 
Directorul de programe TVR, Irina Radu, va prelua provizoriu TVR pentru o perioadă de maxim 2 luni de zile.




Sursa foto: Facebook 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii