Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:00 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A murit regizorul Alexandru Tocilescu

ro

30 Nov, 2011 07:05 1158 Marime text

Regizorul român de teatru şi film Alexandru Tocilescu a murit în marţi seara, la Spitalul Floreasca. Avea 65 de ani. Potrivit unor surse medicale, cineastul, care suferea de mai multe boli grave, ar fi murit din cauza unei supradoze de medicamente. El ar fi luat o supradoză din tratamentul prescris pentru tulburările cardiace cu care fusese diagnosticat.

Regizorul a fost transportat la spital şi, timp de mai multe ore, medicii au încercat resuscitarea lui. Din păcate, tratamentul trebuia luat foarte riguros, doza ingerată putând fi fatală.În afară de o maladie cardiacă, regizorul suferea, printre altele, şi de o insuficienţă renală, pentru care făcea dializă de mai multă vreme.

Alexandru Tocilescu s-a născut pe 27 iulie 1946.A fost unul dintre cei mai apreciaţi regizori ai teatrului şi cinematografiei româneşti. În 2002 a primit premiul UNITER pentru întreaga activitate, în 1999 fiind premiat cu această distincţie pentru spectacolul "O noapte furtunoasă". Un alt premiu UNITER a venit în 2007, pentru "Elizaveta Bam". A primit, de asemenea, premiul pentru "cea mai bună regie" cu piesa "O zi din viaţa lui Nicolae Ceauşescu" la Festivalului Comediei Româneşti (2006).

Alexandru Tocilescu este primul regizor care a primit o stea pe „Walk of Fame", în Piaţa Timpului din Bucureşti

sursa: http://www.realitatea.net/

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii