Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:31 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE A fost demarată o anchetă Conducerea SCJU Constanța s-a autosesizat în urma postărilor de pe Facebook, referitoare la meniul pacienților

ro

05 Jun, 2019 15:37 4416 Marime text
In urma sesizărilor apărute în mediul online, referitoare la meniul pacienților internați în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța, conducerea unității s-a autosesizat și a analizat situația, transmit reprezentanții SCJU.

Astfel, în cursul acestei zile s-a întrunit Comisia de Nutriție. Referitor la cazul semnalat în seara de 04.06.2019, facem următoarele precizări:

- cina, care a constat în cartofi natur cu brânză 200/150 gr și ceai cu lâmâie, a fost pentru meniul comun și cel al aparținătorilor;
- pacienții cu regim special au primit, în funcție de recomandări, alte meniuri (ex. dovlecei gratinați cu brânză de vaci, ceai de lămâie și o prăjitură, după caz, sau cartofi natur cu brânză de vaci, ceai cu lămâie, pâine și piept de pui);
- în cauză, aparținătorul a primit meniul comun iar pacientul a avut meniul format din dovlecei gratinați cu brânză de vaci.

In urma anchetei interne demarate, s-a stabilit că produsele erau conforme, în termen și fără modificări ale gustului. Meniurile au fost  întocmite de un asistent dietetecian, în funcție de recomandările medicului curant.  În cadrul comisiei de nutriție întrunite astăzi s-a stabilit ca medicii nutriționiști din SCJU să monitorizeze îndeaproape meniurile întocmite de asistentul dietetician.

„Feedbackul pacienților este foarte important pentru noi, de aceea rugăm atât pacienții cât și aparținătorii să sesizeze problemele cu care să confruntă, fie prin reclamații depuse la Registratura Spitalului, fie să completeze chestionarul de satisfacție care le este înaintat sau pe care îl pot găsi pe site-ul www.spitalulconstanta.ro,  la următoarea adresă:  http://www.spitalulconstanta.ro/chestionare/chestionar-de-evaluare-a-satisfactiei-pacientului/ ”, transmit reprezentanții SCJU.

UPDATE: Petre Preda, reprezentantul societății SC ARIMEX COMEXIM 2000 SRL, firma care se ocupă de hrana pacienților de la Spitalului Județean a declarat:

„Atat calitatea alimentelor, calitatea produselor finite, precum si prepararea hranei si livrarea hranei au fost verificate de catre salariatul spitalului, respectiv asistentul dietetician de serviciu.  
Apreciem ca fiind tendentioasa si rautacioasa postarea in cauza
Daca unul din pacienti are vreo nemultumire firesc este sa sesizeze personalul sectiei, sa solicite clarificari, sa se acorde posibilitatea analizarii situatiei, a temeiniciei nemultumirii, si nu sa transmita imagini sau pareri tendentioase care afecteaza imaginea noastra si a spitlalului.  

Referitor la postarea altei mamici din data de 04.06.2019, precizam urmatoarele: Meniul mamicii internate pe sectia de pediatrie, ca insotitor, cu o alocatie de hrana de lei/zi ( pentru trei mese)  la masa de cina a fost compus din Crema de branza de capra  150 gr. Delaco Grace 1 cutie, cartofi natur 250 gr.si ceai lipton cu lamaie 250 ml.
Copii din sectia pediatrie, care sunt internati in sectia de pediatrie si nu au regimuri dietetice au primit la cina Crema de branza de capra  150 gr. Delaco Grace 1 cutie, cartofi natur 250 gr., ceai lipton cu lamaie 250 ml si doua eugenii cu vanilie – 40 de grame. Copiii cu alte diete au primit la cina dovlecei gratinati cu branza de vaci – 250 de grame, ceai Lipton cu lamaie – 250 ml si 2 napolitane cu vanilie – 40 de grame.
Avand in vedere postarea doamnei internate ca insotitor pe sectia de pediatrie precizam urmatoarele: Apreciem ca fiind incorecta informatia potrivit careia un copil a primit la masa de cina din seara de 4 iunie 2019 este incorect prezentata, copii primind meniurile asa cum le-am prezentat mai sus. In mod tendentios nu a postat si cutia cu branza pe care a primit-o. probabil pentru ca stia ca valoarea alocatiei la care a fost internata este de 7 lei/zi cu tva pentru mic dejun, pranz si cina iar numai cutia cu branza primita are valoarea de 7,18 lei.
Atat calitatea alimentelor, calitatea produselor finite, precum si prepararea hranei si livrarea hranei au fost verificate de catre salariatul unitatii dumneavoastra, respectiv asistentul dietetician de serviciu.  
Ca argurment la cele sustinute mai sus precizam faptul ca in dimineata urmatoare primei postari, respectiv in data de luni,3 iunie, o echipa de control formata din trei inspectori din cadrul Consiliului Judetean Constanta au mers in saloane, au facut fotografii ale hranei, dupa care s-au prezentat la bucataria noastra si au verificat modul de provenienta a marfurilor, modul de depozitare, conditiile de lucru, termenele de valabilitate, precum si probele alimentare. In urma verificarii nu s-au constatat deficiente.
Consideram ca persoanele care fac astfel de demersuri fara a avea sustenabilitate trebuie sa fie intr-un anumit fel sanctionate pentru ca prin astfel de gesturi de denigrare oamenii isi pierd increderea in serviciile oferite de  Spitalul Judetean Constanta.
Apreciem ca postarile sunt tendentioase si au ca scop denigrarea unitatii sanitare si in consecinta si a societatii noastre.
Asiguram pe toti pacientii internati la Spitalul Judetean Constanta ca societatea noastra este permanent preocupata de a oferi servicii si produse de calitate. Aceasta in conditiile in care nivelul alocatiilor de hrana stabilite prin Hotarare de Guvern a ramas nemodificat iar preturile alimentelor de baza s-au scumpit substantial unele chiar si cu 500%
Dorim tuturor pacientilor insanatosire grabnica!”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii