Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:04 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost aprobată aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen

ro

08 Jun, 2011 17:48 1115 Marime text
Parlamentul European a adoptat, miercuri, raportul europarlamentarului Carlos Coelho privind aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen.

Raportul a înregistrat 487 de voturi "pentru" și 77 de voturi "împotrivă".

Ultimul cuvânt în privința aderării îl vor avea cele 25 de state membre ale spațiului Schengen, care trebuie să voteze în unanimitate, notează Mediafax.

Potrivit sursei precizate, europarlamentarii au declarat că atât România, cât și Bulgaria au depus eforturi majore pentru a îndeplini criteriile de aderare, susținând totodată că cele două țări sunt pregătite pentru intergrare.

Pe de altă parte, au fost și eurodeputați care și-au arătat nemulțumirea față de aderarea celor două state la spațiul Schengen, respectiv italianul Mario Borghezio, membru al grupului Europe of Freedom and Democracy (EFD) și Daniel Van Der Stoep, europarlamentar olandez neafiliat.

"Sugerez suspendarea procesului de aderare a României și Bulgariei la Schengen pe baza principiului precauției", a declarat Borghezio, citat de sursa precizată.

La rândul lui, Van Der Stoep a spus că "trebuie să privim lucrurile în față: România și Bulgaria nu trebuie să adrere la spațiul Schengen, nici acum, nici altădată. România și Bulgaria sunt state corupte care nu respectă criteriile Schengen".

Sursa: B1.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii