Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:06 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A doua zi de grevă generală în spitalele constănțene!

ro

01 Nov, 2016 09:53 2319 Marime text

Greva generală din spitalele constănțene și din țară continuă și astăzi, sindicaliștii organizației Sanitas continuând mișcarea de protest și solicitând modificarea Ordonanței 20. Astfel, ei cer introducerea în ordonanță trei categorii de personal: asistenţa socială, personalul tehnico-administrativ, cei din DSP, personalul TESA şi cei din creşe, dar și creșterea sprourilor la nivelul anului 2016, față de 2009. Așa cum au anunțat, și în a doua zi de proteste, personalul medical a coborât în holul Spitalului Clinic Județean Constanța pentru a își spune nemulțumirile. Cu toate acestea, pacienţii care ajung la spital cu urgenţe medicale vor fi trataţi, însă actul medical va fi îngreunat, ca și ieri,  pe durata întregii zile din cauza protestelor, fiind asigurat, potrivit legii, doar o treime din personal.

Demersul sindicaliștilor pare să fie auzit de parlamentari, întrucât ieri, deputații din Comisiile de buget, finanțe și de muncă au adoptat, mai multe amendamente la Ordonanța 20/2016 care prevăd creşterea cu 15% a salariilor din Educație și Sănătate.

Deputații din cele două comisii au aprobat un amendament referitor la sistemul sanitar care prevede că, "începând cu 1 decembrie 2016, sporurile și alte drepturi salariale specifice activității se vor calcula prin raportare la salariul de bază''.

Un alt amendament adoptat prevede că, "începând cu data de 1 ianuarie 2017, salariile de bază ale personalului din învățământ existente în plată la data de 31 decembrie 2016 se majorează în medie cu 15%, conform normelor metodologice elaborate de Ministerul Educației și aprobate prin Hotărâre de Guvern, în termen de 45 de zile de la intrarea în vigoare a legii de aprobare a ordonanței".

Totodată, angajaților din sistemul de asistență socială li se vor mări salariile în medie cu 15%, potrivit unui alt amendament adoptat.

Sursa foto: Facebook.com/Sanitas Constanta

Citește și:

Deputaţii au decis creşterea salariilor din Sănătate şi Educaţie

Zi decisivă pentru sindicaliştii Sanitas: Până când va continua greva generală în spitalele constănţene? (galerie foto)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii