Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:07 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

35 de ani dedicaţi scenei Actriţa Maria Lupu, la ceas aniversar

ro

08 Oct, 2014 18:10 4408 Marime text
Actriţa Maria Lupu împlineşte, pe 11 octombrie, 55 de ani. Tot atunci, artista marchează şi 35 de ani de carieră.
 
Maria Lupu este o actriţă apreciată de public şi de critica de specialitate pentru cariera sa remarcabilă. În perioada 1979-1990 a fost actriţă la Teatrul de Păpuşi din Constanţa. A interpretat roluri în spectacole regizate de Cristian Pepino, Kovacs Ildiko, Stefan Lenkisch.
 
Spectacolele de revistă la Teatrul Fantasio din Constanţa sunt numeroase. Amintim câteva piese: „Să trăiască răposata“, „Love story in lift“, „Zaraza de la Alcazar“, „Greva la Fantasio“, „Nu minţim poporul cu televizorul“, „Dragostea şi tranziţia“.
 
De asemenea, a jucat în nenumărate spectacole la Teatrul de Stat Constanţa, precum „Hecuba“ în regia lui Silviu Purcărete, „Oedip“ şi „Troia in flăcări“ în regia lui Andrei Mihalache, „Gaiţele” în regia lui Lucian Iancu şi multe altele.
 
De-a lungul carierei sale a fost distinsă cu şase premii. În anul 1994 a obţinut premiul „Zizi Şerban“ pentru cea mai bună interpretare feminină. În 1995 a luat premiul de interpretare feminină pentru rolul Doamna Quickli în cadrul Festivalului - concurs al teatrelor de revistă. În 1996 a câştigat premiul de interpretare „Zizi Şerban“ pentru rolul Bufonul în cadrul Festivalului - concurs al teatrelor de revistă.
Un an mai târziu obţine premiul pentru cel mai bun rol secundar în cadrul Festivalului - concurs al  teatrelor de revistă. În anii 1998 şi 1999 este distinsă din nou cu premiul „Zizi Şerban“ în cadrul festivalului - concurs al teatrelor de revistă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii