Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

22 de marinari lasati sa moara de foame de armator

ro

29 Jan, 2009 13:26 707 Marime text

Şi-a lăsat nava în şantier, la reparat în portul Midia, dar, când a văzut cât îl costă investiţia, s-a decis s-o abandoneze acolo, cu tot cu echipaj.

Este vorba despre armatorul vasului Saint Vincent, sub pavilion rus, care a ajuns în portul Midia în aprilie 2008. Inspecţia Autorităţii Navale Române a scos la iveală mai multe nereguli şi deficienţe majore pe care armatorul vasului a fost obligat, conform legii, să le remedieze. Din nefericire pentru el, costurile reparaţiilor s-au dovedit a fi foarte mari, fiind estimate la un milion de dolari.

Potrivit Căpităniei Midia, lucrările au demarat în luna august. Armatorul, însă, a renunţat la navă, iar cei 22 de marinari din echipaj au rămas în port, cu salariile neplătite şi cu foarte puţini bani de cheltuială. În ultimele luni, navigatorii au trăit numai din conserve dar acum şi aceste resurse s-au epuizat, iar marinarii au fost lăsaţi să moară de foame. Deznădăjduiţi, aceştia au cerut ajutorul Consulului Rusiei la Constanţa. La momentul actual, se pare că singura posibilitate ca echipajul să-şi primească salariile restante şi să poată pleca acasă ar fi vânzarea navei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii