Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:28 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

15 militari români răniți ca urmare a participării la acțiuni militare participă la Jocurile Invictus. Ediția din 2018 se desfășoară în Australia

ro

17 Jul, 2018 13:26 3175 Marime text
România va participa la Jocurile Invictus ce se vor desfășura, între 20 și 27 octombrie, în Australia, la Sydney, cu o echipă formată din 15 militari răniți ca urmare a participării la acțiuni militare, informează MApN. 

Conform sursei citate, evenimentul cuprinde mai multe discipline sportive, adaptate pentru persoane cu dizabilităţi, respectiv tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la ergometru, powerlifting, ciclism, volei din poziţia şezând, înot, baschet şi rugby din scaunul cu rotile, golf şi hochei.

Echipa României se află la a doua participare, după ce, la ediția anterioară a Jocurilor desfășurată la Toronto, a obținut rezultate remarcabile.

Proiectul „Invictus Team România” se constituie într-o ocazie unică de a demonstra societăţii ce înseamnă adevăratul spirit de luptător, coeziunea echipei şi solidaritatea umană – valori ce definesc veteranii teatrelor de operaţii. Acțiunea își propune să sprijine recuperarea fizică şi psihică prin sport și să crească gradul de informare în rândul publicului românesc cu privire la problematica militarilor răniți și a familiilor acestora.

Ca proiect de reprezentare naţională, „Invictus Team România” își propune să atragă implicarea şi sprijinul cetăţenilor, organizaţiilor guvernamentale şi non-guvernamentale sau a altor instituţii care doresc să contribuie, pe bază de voluntariat, la succesul acestei iniţiative.

Sursa foto: Facebook/Invictus Romania
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii