Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:59 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sunteți de acord cu înlăturarea stâlpișorilor ficși care îngrădesc accesul pe străzile din Peninsula Constanța?

ro

17 Oct, 2022 00:00 2599 Marime text

 
  • Intervenția pompierilor a fost promptă, însă intervenția a fost una complexă, flăcările extinzându-se cu repeziciune.
  • De asemenea, accesul echipajelor de salvare fiind îngreunat de stâlpișorii ficși care îngrădesc accesul pe străzile din Zona Peninsulară.
Un incendiu a cuprins Palatul Arhiepiscopal din Constanța, situat în Zona Peninsulară a Constanței, flăcările reușind să distrugă o suprafață de circa 800 mp din acoperiș, până ce echipajele de pompieri să reușească stingerea focului.
 
Incendiul a izbucnit sâmbătă, 15 octombrie 2022, aproape de ora 22.00, chiar în timpul slujbei ținute de ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în Catedrală.
 
Intervenția pompierilor a fost promptă, însă intervenția a fost una complexă, flăcările extinzându-se cu repeziciune.
 
Zona Peninsulară a Constanței, ori Peninsula Constanța, cum este cunoscută, este cea mai veche zonă a orașului, locul în care multe dintre imobile sunt monumente de arhitectură, locul ce adăpostește Cazinoul nostru drag, dar și locuințele în care se află, poate, mulți dintre bunicii noștri.
 
Totodată, Peninsula Constanța este locul în care multe dintre străzi au fost închise cu stâlpișori ficși, pentru a se restricționa accesul în zonă, rezultatul direct fiind limitarea însemnată a accesului, dar și a posibilităților de salvare, în cazul vreunui dezastru.
 
După devastatorul incendiu care a cuprins cu repeziciune Palatul Arhiepiscopal în  noaptea de sâmbătă spre duminică, mulți dintre locuitorii zonei, care semnalaseră pericolul prezentat de stâlpișorii ficși încă de la bun început, cer acum, mai mult ca înainte, desființarea stâlpișorilor.
 
Aceeași solicitare a fost transmisă și pe platformele de socializare virtuală, inclusiv de către persoane care nu locuiesc în zonă, dar care își dau seama ce înseamnă străzile îngrădite în cazul unei intervenții de o asemenea natură, oamenii neavând pe unde să fugă, iar autospecialele pompierilor neavând pe unde să intre pentru a avea acces la misiunea în desfășurare.
 
În acest context, ZIUA de Constanța lansează sondajul de opinie cu întrebarea:
 



De asemenea, așteptăm răspunsurile dumneavoastră și pe pagina noastră de Facebook, prin comentarii, cu respectarea temei propuse și folosirea unui limbaj adecvat, fără injurii sau atacuri la persoană.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Intervenția pompierilor la incendiul de la Arhiepiscopia Tomisului, îngreunată de stâlpișorii montați în zonă (GALERIE FOTO+VIDEO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii