Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:45 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Sunteţi de acord cu demolarea garajelor ilegale din Constanţa?

ro

17 Sep, 2018 00:00 4410 Marime text
La acest moment, autorităţile locale derulează o amplă campanie de inventariere a garajelor aflate pe raza municipiului Constanţa. Potrivit comisarului-şef de poliţie Tudorel Dogaru, comandantul Poliţiei Locale Constanţa, zilele acestor construcţii, care se află în afara legii, sunt numărate.
 
În acest context, ZIUA de Constanţa lansează un sondaj de opinie cu întrebarea:

Reamintim că poliţiştii locali din Constanţa vor avea pârghiile legale pentru a aplica sancţiuni tuturor constănţenilor care îşi blochează, prin diverse metode, locurile de parcare închiriate de la Primăria Constanţa. Cei care nu se vor conforma noilor prevederi riscă amenzi de până la 1.000 de lei.
 
Conform proiectului de hotărâre privind adoptarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanţa, rezervarea locurilor de parcare va fi valabilă de luni până vineri, în intervalul orar 17.00 - 8.00, inclusiv sâmbătă, duminică şi în zilele stabilite ca fiind sărbători legale, când programul este 00.00 - 24.00.
 
Prin urmare, în intervalul 8.00 - 17.00, de luni până vineri, inclusiv, deţinătorul autorizaţiei de rezervare loc parcare nu are niciun drept de folosinţă prioritară asupra locului de parcare, oricine putând folosi acel spaţiu.
 
Tot potrivit proiectului de hotărâre privind adoptarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanţa „pentru parcările cu tarif orar, programul de taxare este, de regulă, 8.00 - 17.00, dar el poate fi modificat individual pentru fiecare parcare“.
 
„Pentru parcările mixte, programul stabilit de regulă va fi 8.00 - 17.00 parcare cu tarif orar, iar în intervalul 17.00 - 8.00, locurile de parcare pot fi atribuite riveranilor. (…) Dovada dreptului de utilizare a locului de parcare, în parcările de reşedinţă, se face prin autorizaţia de parcare. Autorizaţia de rezervare de parcare va fi poziţionată pe bordul autoturismului, la loc vizibil. Constituie contravenţie la normele stabilite de prezentul regulament următoarele fapte:
a) ocuparea unui loc de parcare în parcările cu plată cu tarif orar fără achitarea tarifului de parcare sau după expirarea perioadei pentru care a fost făcută plata;
b) neexpunerea de către conducătorii auto la loc vizibil în parbrizul vehiculului a tichetului de parcare;
c) utilizarea fără drept a locurilor de parcare rezervate din parcările marcate şi prevăzute cu indicatoare;
d) nerespectarea programului instituit pentru parcările de reşedinţă, cele mixte sau cele cu tarif orar;
e) ocuparea fără drept sau punerea în imposibilitate a folosirii unui loc de parcare rezervat şi semnalizat corespunzător;
f) refuzul de a elibera un loc de parcare rezervat la solicitarea titularului autorizaţiei (conform programului stabilit) sau la solicitarea reprezentanţilor autorităţii publice locale“, potrivit datelor oficiale.
 
Încălcarea prevederilor se sancţionează cu amendă de la 600 la 1.000 de lei, cu posibilitatea achitării în termen de 48 de ore de la comunicare a jumătate din minimul amenzii.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii