Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:36 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Stâlpișorii ficși care închid străzile din Zona Peninsulară Constanța ar trebui înlăturați, spun cei mai mulți dintre respondenți

ro

24 Oct, 2022 00:00 1599 Marime text
  • Nu mai puțin de 328 de persoane au dorit să participe la desfășurarea acestui sondaj pe site-ul oficial ZIUA de Constanța, 67% dintre acestea declarându-se de acord cu înlăturarea stâlpișorilor, iar 33% nefiind de acord.
 
Aproape 330 de persoane au răspuns pe site-ul ZIUA de Constanța la sondajul de opinie desfășurat în perioada 17 – 23 octombrie 2022, pe tema stâlpișorilor ficși care închid numeroase străzi din Zona Peninsulară Constanța, pentru a restricționa accesul auto în perimetru.
 
Sondajul cu întrebarea „Sunteți de acord cu înlăturarea stâlpișorilor ficși care îngrădesc accesul pe străzile din Peninsula Constanța?“ a fost lansat în contextul incendiului izbucnit în seara de 15 octombrie 2022 la Palatul Arhiepiscopal Tomis situat în Zona Peninsulară, misiunea pompierilor fiind îngreunată de existența stâlpișorilor, aceștia ducând la o întârziere de zeci de minute în executarea cu succes a intervenției.
 
Nu mai puțin de 328 de persoane au dorit să participe la desfășurarea acestui sondaj pe site-ul oficial ZIUA de Constanța, 67% dintre acestea declarându-se de acord cu înlăturarea stâlpișorilor, iar 33% nefiind de acord.


 
De asemenea, păreri legate de existența stâlpișorilor și cu privire la acest sondaj au fost exprimate și prin intermediul platformelor de socializare virtuală.
 
„Este al treilea incendiu la care accesul pompierilor a fost îngreunat“
 
„Este al treilea incendiu la care accesul pompierilor a fost îngreunat de stâlpișori. Din fericire nu au fost victime umane nici acum, dar îmi aduc aminte cu amărăciune de paramedicii care în pandemie urcau scările de pe Valea Portului cu echipamentul în brațe și de o ambulanță care rătăcea prin cartier minute în șir, cautând o cale de acces la adresa unde era așteptată. Oare se justifică prezența stâlpișorilor când în codul rutier există indicatoare rutiere de restricționare a accesului?“, este de părere utilizatorul Gabriela Banticu, pe grupul de Facebook Zona Peninsulară – Grup cetățenesc.
 
„În nici un caz.....altfel dimineața, printre mașinile parcate or să ajungă pe jos aruncate numai pachete de țigări.... goale , cutii cu energizante ...goale și prezervative....pline“, spune utilizatorul Dorelgabriel Ciobanu.
 
De asemenea, Daniela Ella Ghițoi a precizat la aceeași postare, că „o discuție ar trebui să avem și cu privire la bolarzii retractabili (e adevărat, cei care sunt instalați nu mai funcționează, întrebările sunt pentru când îi vor repara). Din ce am citit bolarzii retractabili ar fi acționați cu o telecomandă. Întrebarea pentru situații de urgență este cine va acționa această telecomandă? Vor avea toate echipajele de intervenție (ambulanță, descarcerare, pompieri etc.) o telecomandă? O iau cu ei când vin în intervenție? Ce se întâmplă dacă este o situație de urgență pentru evacuare generală și nu vin echipaje de urgență, cum sunt acționați bolarzii retractabili? Cine va avea telecomanda? Pentru că dacă bolarzii retractabili nu sunt deschiși cât mai repede, degeaba sunt retractabili (dacă cineva trebuie să sune pe cineva care să vină cu telecomanda e ca și cum ei sunt ficși, tot îngreunează accesul)“.
 
Cele mai multe dintre opiniile exprimate cu privire la postarea cuprinzând sondajul de opinie pe tema stâlpișorilor ficși au fost exprimate în sensul înlăturării acestora.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Intervenția pompierilor la incendiul de la Arhiepiscopia Tomisului, îngreunată de stâlpișorii montați în zonă (GALERIE FOTO+VIDEO)
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii