Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:34 18 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Se păstrează o distanţă de 5 metri între linia apei şi primul şezlong, pentru circulaţie şi efectuarea lucrărilor de întreţinere, pe plajele de pe litoral?

ro

24 Jun, 2019 00:00 3023 Marime text
Bombardaţi cu reclamaţii privind încălcarea legislaţiei în vigoare şi amplasarea şezlongurilor la mai puţin de cinci metri de linia mării, miniştrii de la Ape şi Turism, împreună cu Garda de Mediu, au descins cu echipele de control în staţiunile de la mare.
 
Deoarece controlul a fost anunţat, administratorii de plaje au remediat aproape peste noapte toate nemulţumirile constănţenilor şi turiştilor, astfel încât, la control, miniştrii s-au arătat mulţumiţi de ce au văzut pe litoral. Chiar dacă oficialii de la Turism şi Ape au anunţat că echipele de control vor rămâne pe litoral şi vor continua verificările pe parcursul sezonului, după plecarea miniştrilor, unii operatorii de plaje, cel puţin cei din Mamaia, au revenit la vechile obiceiuri.
 
Totodată, Ordinul nr.1204 al MDRT reglementează obligaţiile operatorului de plajă. Astfel, la articolul 18 se precizează: „Suprafaţa sectorului/subsectorului de plajă folosită pentru închirierea şezlongurilor şi umbrelelor în suport fix va fi de maximum 70% din suprafaţa totală închiriată, diferenţa reprezentând-o zona destinată plajei pe nisip. La dimensionare nu se vor lua în calcul spaţiile destinate amplasării altor dotări de pe plajă”.
Practic, fiecare sector de plajă închiriat este împărţit în două zone, una, în proporţie de 70%, pentru şezlonguri, cealaltă în proporţie de 30%, pentru cei care vor să facă baie de soare pe cearşaf. 
 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa lansează sondajul de opinie cu următoarea întrebare:

  

De asemenea, vă rugăm să ne transmiteţi, într-un comentariu, şi să specificaţi pe ce plajă aţi observat că se încalcă legislaţia în vigoare.

 

Citeşte şi:

Operatori economici din Mamaia şi Eforie, sancţionaţi pentru amplasarea şezlongurilor la un pas de apa mării


Bătaie de joc pe plajele din Mamaia. Şezlongurile sunt amplasate la un pas de apa mării
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Aly 26 Jun, 2019 23:02 Pescarie - zona malibu. Data viitoare voi atatsa si poze.
  • Marcel 26 Jun, 2019 22:34 Plaja zona Capului Turnului Eforie Sud
  • Criveanu Lacramioara 26 Jun, 2019 18:52 Plajă 3 pspuci
  • Stefan 24 Jun, 2019 10:27 Plaja din fata hotelului PARC