Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Credeţi că epoca echipei Mazăre - Constantinescu - Strutinsky se apropie de apus?

ro

07 Feb, 2015 00:28 6631 Marime text
Primele zile ale lunii februarie au fost dificile pentru „tripleta de aur“ a Constanţei - echipa Radu Mazăre - Sorin Strutinsky - Nicuşor Constantinescu. Totul a început cu vestea că omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky a fost reţinut de DNA şi apoi arestat pentru 30 de zile, fiind bănuit că ar fi comis infracţiuni de trafic de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, şi infracţiuni de spălare a banilor.
Pe larg despre acest subiect puteţi citi în cotidianul ZIUA de Constanţa:
 
Strutinsky, „săltat“ de DNA: „Trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu, suspectat că a luat mită prin transfer bancar (document)
Sorin Strutinsky, arestat pentru 30 de zile: „Păienjenişul“ contractelor pentru care prietenul lui Mazăre a fost reţinut de DNA (documente)
Nume cu rezonanţă în vizorul DNA. Totul despre societăţile către care Sorin Strutinsky ar fi direcționat banii de la denunţător
De asemenea, la doar câteva ore de la reţinerea lui Strutinsky, şi Primăria Constanţa, dar şi sediile câtorva firme cu tradiţie în ceea ce priveşte legăturile cu mai-marii Constanţei şi mai ales cu lipici la contractele pe bani publici au fost călcate de procurorii DNA, care aveau suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, asimilate celor de corupţie, de serviciu, şi a unor infracţiuni economice, comise în perioada 2008 - 2014. Potrivit unor surse judiciare, cele 13 percheziţii ar fi avut legătură cu aspectele sesizate de Agenţia Naţională pentru Integritate cu privire la faptul că Radu Ştefan Mazăre, primarul municipiului Constanţa, nu ar fi respectat regimul juridic al conflictelor de interese. 
Mai multe detalii cu privire la acest subiect pot fi citite aici: Legătura dintre percheziţiile DNA din Primăria Constanţa şi firmele controlate de Strutinsky. Mai mult, în urmă cu câteva zile, primarul Constanţei s-a ales cu o nouă plângere la DNA făcută de Asociaţia Elevilor din Constanţa,  care îl acuză că „refuză aplicarea Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011“, respectiv subvenţionarea transportului public în comun pentru toţi elevii, indiferent de veniturile familiei.
 
Despre acest lucru puteţi citi, pe larg aici: Asociaţia Elevilor din Constanţa l-ar vrea pe Mazăre după gratii : „Ne simţim ameninţaţi de declaraţiile primarului. Solicităm luarea de măsuri preventive!“ (Galerie foto + document)
 
Nici şeful CJC, Nicuşor Constantinescu, nu a primit bine vestea că prietenul Sorin Strutinsky a fost reţinut de DNA. Acesta a convocat o conferinţă de presă în care a încercat să îi ia apărarea amicului său, blamând acţiunea procurorilor şi considerând că reţinerea ui Strutinsky nu este decât o lovitură dată imaginii sale şi a lui Radu Mazăre. Amintim faptul că şeful CJC a revenit pe funcţie la începutul acestui an, după un lung şir de probleme, atât de sănătate, cât şi în ceea ce priveşte dosarele DNA în care apare numele său. Până acum, patru la număr. Conform unor surse bine informate, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie ar lucra la al cincilea dosar pe numele lui Nicuşor Constantinescu. Potrivit surselor noastre, cauza ar fi instrumentată de procurorul Andrei Bodean, iar şeful al CJC ar fi cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, pentru efectuarea unor plăţi către diverse asociaţii sportive şi culturale.
Despre cum a fost ultimul an pentru şeful CJC, precum şi despre dosarele în care apare numele său, puteţi citi mai multe pe ZIUA de Constanţa:
Pentru Nicuşor Constantinescu, 2014 a debutat cu „ia-l de picioare!“ şi s-a finalizat cu interdicţii fără precedent în România
Rechizitoriu: Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu alături de alte 18 persoane (document)
Rechizitoriu: Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa
Rechizitoriu: Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu / Adrian George Gâmbuţeanu - DNA Bucureşti (partea 1)
Rechizitoriu: Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu / Adrian George Gâmbuţeanu - DNA Bucureşti (partea 2)
Ce vrea DNA de la echipa Mazare - rechizitoriu
 
În contextul în care echipa Mazăre-Constantinescu-Strutinsky este percepută ca un întreg şi ţinând cont de ultimele fapte care, vrând-nevrând, au tulburat liniştea celor trei vechi amici şi parteneri de afaceri, cotidianul ZIUA de Constanţa lansează cititorilor săi următoarea întrebare:

Sondajul s-a încheiat pe data de 16 februarie2015


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cornel 19 Feb, 2015 13:15 Constanta a ajuns un oras a carei populatie este formata din ospatari si femei de servici ce lucreaza doua luni pe an. Mazare nu suporta industria.
  • oblio 13 Feb, 2015 17:50 Asa ar trebui, dar au pile prea multe si puternice pentru a fi lasati sa cada... Or sa ne mai chinuiasca multi ani, de aici incolo!
  • fara nume 13 Feb, 2015 15:44 legile sunt pentru oamenii corecti
  • eu 11 Feb, 2015 15:00 ce frica de Dumnezeu? frica de lege! ca pana la Dumnezeu ne mananca sfintii!!!!
  • Cindea doly 11 Feb, 2015 10:07 De s-ar aplica legile ,epoca Mazare ar apune ,dar la noi traficul de influenta ,coruptia ,ne mananca de vii,legile sunt doar oentru oamenii de rand ,sper ca Romania sa devina o tara cu frica de Dumnezeu.