Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:56 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Cei mai mulți dintre participanţi vor referendum privind înăsprirea pedepselor pentru crimă, viol şi pedofilie. Peste 30% vor revenirea la vechea legislaţie

ro

05 Aug, 2019 00:00 1571 Marime text

Crimele petrecute la Caracal au îngrozit ţara şi au scos la lumină, încă o dată, faptul că modificarea legislaţiei penale şi politizarea instituţiilor, inclusiv a celor de forţă, au transformat România într-un stat al neputinţei şi al lipsei de responsabilitate.
 
În încercarea de a pune încă o dată batista pe ţambal, politicienii s-au întrecut în declaraţii prin care cereau demisiile celor responsabili şi o anchetă în urma cărora cei vinovaţi de lipsa de inacţiune să plătească.
Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că analizează posibilitatea convocării unui referendum privind înăsprirea drastică a pedepselor pentru crimă, viol, pedofilie. „Analizez posibilitatea convocării unui referendum de consultare a românilor pentru înăsprirea drastică a pedepselor pentru crimă, viol, pedofilie”, a precizat premierul, într-o declaraţie susţinută la Palatul Victoria.

În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa a lansat sondajul de opinie cu întrebarea: Este oportună organizarea unui referendum privind înăsprirea pedepselor pentru crimă, viol, pedofilie?
 
40% dintre cititorii care au participat la sondaj sunt de părere că se impune un astfel de referendum, 31% consideră că trebuie să se revină la vechea legislaţie în materie penală, 24% dintre respondenţi spun că acest referendum nu trebuie organizat, iar 5% nu s-au putut pronunţa cu privire la oportunitatea organizării unui astfel de plebiscit.


 
Au fost şi cititori care au lăsat mesaje legate de intenţia premierului, Viorica Dăncilă.
Vio din Constanţa consideră că „se poate şi fără referendum”, iar Nicu spune că „acest demers ar fi util într-o ţară normală, condusă politicieni, şi nu de infractori. Conducătorii de acum, ca întotdeauna, vor ignora orice iniţiativă care nu le convine”.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii