Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:15 31 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Col.dr. Valeriu Gheorghiță a fost desemnat Personalitatea anului 2021 în România

ro

16 Jun, 2021 00:47 2060 Marime text
  • Președintele Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), colonelul dr. Valeriu Gheorghiță, a primit aseară premiul „Personalitatea anului 2021 în România” de la publicația Business-Review.
 
Premiul recunoaște impactul unei personalități asupra societății, sănătății și comunității, având în vedere pandemia actuală și impactul său negativ asupra tuturor aspectelor vieții noastre.
 
Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea Prim-ministrului.

CNCAV are rolul de a organiza și coordona activitățile privind vaccinarea împotriva COVID-19 din România.
 
Valeriu Gheorghiță (n. 25 februarie 1982, Izvoru, Argeș, România) este un medic militar român, devenit cunoscut în calitate de coordonator al Campaniei Naționale de Vaccinare Anti-COVID-19.


Valeriu Gheorghiță este medic primar infecționist și are gradul de colonel. Este asistent universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

Gheorghiță a absolvit Colegiul Național „Ion C. Brătianu” din Pitești în anul 2000, apoi, în 2006, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

În 2013 a obținut titlul de doctor în medicină, cu lucrarea Dinamica antigenului HBs cantitativ și predicția răspunsului la tratamentul antiviral cu interferon pegylat sau analogi nucleozidici și nucleotidici la pacienții cu hepatită cronică cu VHB.

Ulterior a efectuat un postdoctorat pe tema Dinamica disfuncției endocrine în sepsisul bacterian: corelații cu severitatea, etiologia și evoluția sepsisului. A publicat un mare număr de lucrări științifice, sub nume propriu sau în colaborare.


În data de 17 noiembrie 2020 a fost numit coordonator al Campaniei Naționale de Vaccinare Anti-COVID-19, de președintele Klaus Iohannis.
 
Sursa foto: Ro-vaccinare
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Xsw 16 Jun, 2021 08:14 Ați uitat sa ne spuneți personalitate anului 2022