Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:35 16 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tort cu mousse de miere

ro

19 Sep, 2013 10:23 4222 Marime text
In fiecare an mi-am serbat ziua de nastere cu cate un tort delicios pe care l-am servit alaturi de familie si prieteni. Bineinteles ca nu puteam sa sar peste aceasta traditie tocmai anul acesta cand am implinit frumoasa varsta de 37 de ani si am facut un tort parfumat cu mousse de miere. Initial am vrut un tort cu ciocolata alba si cu fructe, dar pana la urma a iesit cu totul si cu totul altceva. Tortul de anul acesta a avut un gust intr-adevar deosebit si chiar daca reteta si modul de preparare va pot speria un picut, chiar merita incercat.

Ingrediente - Dacquoise (2 foi de 22 cm Ø)

    135 g albusuri
    45 g zahar tos
    240 g TPT
    1 varf cutit sare

Ingrediente – Biscuit crocant de migdale (1 foie de 22 cm Ø)

    60 g zahar
    30 g unt
    15 g faina
    30 g migdale fulgi
    1 lingurita mica apa
    1 g sare

Ingrediente – Jeleu de fructe de padure

    85 g fructe de padure proaspete/congelate
    30 g miere de salcam
    3 g gelatina foi/2 g gelatina praf
    12 ml apa
    120 g fructe de padure (pe care le vom pasa)

Ingrediente – Mousse de miere

    140 ml lapte
    80 g miere de salcam
    40 g zahar
    35 g galbenus
    10 g faina
    15 g gelatina in foi/13 g gelatina deshidratata
    70 ml apa
    400 ml frisca lichida indulcita vegetala

Ingrediente – Piersici inabusite

    200 g pulpa de piersici
    40 g zahar
    1 pastaie vanilie
    20 g unt

Ingrediente – Glazura de ciocolata alba

    250 g ciocolata alba
    200 g frisca lichida indulcita vegetala
    8 g gelatina in foi

Ingrediente – Decor

    felii de piersici inabusite
    amaretti
    crocant de migdale
    mure/alte fructe de padure

Reţeta completă aici: lauraadamache.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii