Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua tortului Pădurea Neagră. Rețeta pas cu pas a acestui desert delicios

ro

28 Mar, 2022 09:01 1457 Marime text
Tort pădure neagra, sursa:lauraadamache.ro Data de 28 martie marcheză Ziua tortului Pădurea Neagră.

Prăjitura în sine are o istorie îndelungată, apărând pentru prima dată în Schwarzwalder (Pădurea Neagră) în 1915. 


Rețeta pas cu pas prezentată de Laura Adamache 

Tortul Padurea Neagra (Foret Noire) este un tort simplu de facut si deosebit de gustos. Blatul acestui tort este diferit fata de cel al retetei originale, unde regasim ouale rintre ingrediente. Rețeta blatului este un pic mai speciala pentru ca folosim o cantitate destul de mare de lapte in comparatie cu ingredientele solide (faina, zahar si cacao).


Asadar compozitia blatului este mai lichida si astfel vom avea nevoie de un timp mai lung de coacere. La final vom obtine un blat de tort delicios, cu o consistenta umeda. Va recomand sa faceti testul cu scobitoarea inainte de a-l scoate din cuptor.



Ingrediente – Tort Padurea Neagra (forma rotunda 22-24 cm ø)
  • 200 g faina
  • 250 g zahar
  • 70 g cacao
  • 450 ml lapte
  • 35 ml ulei
  • 1 plic praf copt

Ingrediente umplutura – Tort Padurea Neagra

400 ml smantana indulcita pentru frisca
cirese sau visine din compot

Mod de preparare – Blat Tort 

Amestecam faina cu praful de copt, zahar si cacao, apoi adaugam laptele si uleiul treptat. Consistenta va fi foarte lichida dar asa trebuie sa fie. Turnam aluatul intr-o forma de 22-24 cm, tapetata cu unt si faina.


Introducem forma in cuptorul preincalzit la 160°C pentru 45-50 minute.

Pentru ca fiecare cuptor coace in mod diferit, neaparat faceti proba cu scobitoarea inainte de a scoate blatul din cuptor. Aceasta trebuie sa iasa curata, in caz contrar mai lasam blatul la copt pentru inca 5 -10 minute.


Taiem blatul in 2 dupa ce se raceste complet.

Eu am avut kirschgrütze (jeleu de cirese) adus din Germania, dar puteti foarte bine folosi cirese sau visine din compot scurse inainte.

Punem pe prima foaie de blat, visine sau cirese (nu exista o cantitate exacta, important este ca suprafata  blatului sa fie acoperita uniform de visine/cirese).


Formam un strat uniform de frisca mixata foarte bine si adaugam a doua foaie de blat pe care o ornam cu frisca ramasa (100 g), cateva cirese si bobite de ciocolata amara. 

Il lasam cam 30 minute la frigider, dupa care il putem servi. Eu nu am mai imbracat marginile cu nimic, dar ca sa ii dam un aspect asemanator retetei originale a tortului Padurea Neagra, imbracam marginile intr-un strat de frisca si le pudram cu ciocolata rasa.

 Este delicios si foarte simplu de facut. Poftă bună!


Sursa foto-text: lauaradamache.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii