Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:22 20 09 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tochitură de porc şi vită

ro

20 Sep, 2013 10:09 1550 Marime text
Tochitura de porc si vita este una dintre mancarurile noastre preferate.

Mancarurile cu sos imi amintesc intotdeauna de copilarie si de bucataria excelenta a mamei mele. Tochitura de porc si vita era una dintre retetele care ne incalzea in zilele mohorate si reci de iarna. Si pentru ca inca sunt in Romania, mi s-a facut o pofta teribila de o tochitura delicioasa. Am servit-o cu o mamaliguta calda si cu o garnitura de ciuperci si rosii cherry.

Ingrediente

  • 500 g carne de porc slaba
  • 500 g carne de vita
  • 1 ceapa mare
  • 5-6 catei usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1/2 cana suc de rosii
  • 1-2 cani apa
  • 1 pahar vin alb demisec de buna calitate
  • 3 linguri faina
  • sare
  • piper boabe
  • piper macinat

Ingrediente garnitura

  • 300 g ciuperci champignon
  • 5-6 rosii cherry
  • 2 catei usturoi necuratati
  • 1 ardei iute uscat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 pahar vin alb demisec
  • 2 lingurite sos soia light
  • piper proaspat macinat
Reţeta completă aici: lauraadamache.ro


Ti-a placut articolul?

Comentarii