Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Supa de chimen

ro

21 Mar, 2011 22:46 3641 Marime text
supac0.jpgEra preferata mea cand eram mica , nu am incercat sa o fac niciodata, abia acum am intrebat-o pe mama cum se face. Foarte simplu :).

Ingrediente:

  • 1 morcov
  • 1/4 de telina
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura chimen
  • sare

Dam zarzavatul pe razatoarea mare si il calim in putin ulei. Adaugam 2 litri de apa si lasam sa fiarba. Eu am pus si putina vegeta.

Separat intr-o craticioara punem o lingura de ulei sa se incinga, adaugam chimenul si-l lasam sa se prajeasca putin. Adaugam o lingura de faina , amestecam repede si apoi adaugam putin cate putin din supa fiarta ( cam 2 polonice).

Amestecam si apoi strecuram prin sita in supa rantasul obtinut ( asta ca sa nu punem semintele de chimen ). Lasam sa dea cateva clocote si potrivim de sare.

Servim cu paine prajita . Eu am pus si putin parmezan deasupra.



Citeşte mai mult: http://www.haisagatim.ro/2010/12/supa-de-chimen.html#ixzz1HFlo7Cbm
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii