Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:25 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Supa crema de morcovi cu portocale

ro

23 May, 2011 21:39 1979 Marime text

supa_de_morcovi_cu_portocale.jpgPoate la prima strigare nu ti se pare cea mai intalnita combinatie insa te asigur, ca o - pana de curand - nemancatoare de supa crema, ca gustul dulceag al portocalei este fix ce trebuie pentru a "taia" din aroma putin amara a morcovului. Chiar merita sa-i acorzi putin credit si sa o incerci, este o supa foarte satioasa si bogata in vitamina C.

Pentru 4 portii ai nevoie de:

  1. 1 L supa de legume (daca nu ai facuta in casa, foloseste un cubulet Knorr)
  2. 4-5 morcovi mari
  3. 3 cartofi potriviti
  4. sucul de la o portocala mica
  5. 4 linguri smantana
  6. o legatura de patrunjel
  7. sare, piper


Intr-o oala incapatoare, se pune 1 L de apa. Cand incepe sa fiarba, se pun cubuletul Knorr, morcovii taiati rondele si cartofii taiati bucati. Se lasa sa fiarba cam 20 de min pana poti strapunge legumele cu o furculita. Se scot legumele intr-un vas, pastrand zeama. Se adauga sucul de portocala si se mixeaza fie in blender fie cu mixerul de legume. Apoi se toarna treptat din zeama in care au fiert legumele pana obtii consistenta dorita. Se serveste cu smantana si patrunjel. Pofta buna!

Reteta preluata de pe http://dulceatadetrandafiri.blogspot.com/2011/02/supa-crema-de-morcovi-cu-portocale.html.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii