Salata de smochine, ceapa coapta si sunca
Salata de smochine, ceapa coapta si sunca
2210
Marime text
Alaturarea aromelor este pe cat de neobisnuita, pe atat de
gustoasa.
Timp de preparare:
Rapid
Numar de portii:
4
Complexitate:
usor
Ingrediente principale:
ceapa, rucola, radicchio, sunca, smochine
Ingrediente
2 cepe rosii, nedecojite
1 lingura ulei de masline
1 pachet frunze de rucola
cateva frunze de radicchio
8 felii sunca de Praga
4 smochine coapte
Pentru dressing:
1 lingura otet balsamic
3 linguri ulei de masline
sare si piper negru proaspat macinat
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 190 de grade.
Taiati cepe in sferturi, lasandu-le intacte in rest. Puneti-le intr-o tava, stropiti-le cu putin ulei si coaceti-le pentru 35-40 de minute, intorcandu-le din cand in cand. Lasati-le sa se raceasca pentru cateva minute, apoi indepartati coaja.
Aranjati rucola pe un platou. Adaugati ceapa coapta si sunca de Praga. Taiati smochinele in sferturi si adaugati-le salatei.
Pentru dressing: Amestecati toate ingredientele.
Stropiti salata cu dressingul si serviti-o cu paine cu masline.
Sursa: Ecuisine.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi


