Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:55 06 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salata de rosii cu capsuni

ro

06 Apr, 2011 21:04 1503 Marime text

3d67086c90149f51320f8a5d8f45dd61_salata_capsunirosii.jpgTimp de preparare: 15 minute (complexitate redusa) Din ciclul denumit de mine ,,salate indraznete si neobisnuite,, din cartea de bucate a renumitului ,,Xabier Gutierez care ne ofera o carte de bucate cu 1000 de retete foarte simple si combinatii uneori indraznete, dar fara complicatii, menite sa trezeasca pasiunea pentru gatit. Gutierrez a primit Premiul National pentru Gastronomie pentru cea mai buna lucrare publicata in anul 2005, acordat cartii sale Asfalto culinario,,.

Ingrediente: La aceasta reteta avem nevoie pt 4 persoane de: 4 rosii medii, 300 g capsuni, 40 ml ulei masline, sare, zahar, 1 ceapa verde proaspata tocata, otet de mere, oregano (eu am pus uscat; precizez ca in imaginile atasate, am preparat o salata pt 2 persoane).

Mod de preparare: Curatam rosiile spalate, se taie marunt, se pun intrun bol. Se adauga capsunile spalate, taiate bucati si ceapa verde taiata rondele. Adaugam celelalte ingrediente, amestecam si servim la temperatura camerei.

Ti-a placut articolul?

Comentarii