Salată cu fructe de mare
Salată cu fructe de mare
2706
Marime text
Venită de pe malurile Mării Mediterane, această salată cu
ulei de măsline ce abundă în fructe de mare pe valuri de salată verde este
considerată o masă în sine, numai bună pentru un prânz rapid și hrănitor.
Porții: 2
Timp de preparare: 15 min
Ingrediente:
1 salată mare, proaspătă
2 roșii
1/2 de castravete
1 lămâie
1 ardei kapia sau gras roșu
1 conservă de fructe de mare marinate de 250 de g
4 creveti mari
ulei de măsline
sare, piper
Mod de preparare:
1. Spălați salata frunză cu frunză; spălați și tăiați felii mari roșiile, ardeiul și castravetele.
2. Fierbeți creveții în apă clocotită cu sare 3 minute; lăsați-i la răcorit și la scurs pe o farfurie.
3. Într-un bol spațios, de preferință nu foarte înalt, puneți patul din frunze de salată, rupte în bucăți potrivit de mari. Adăugați roșiile, ardeiul și castravetele. Turnați fructele de mare marinate (fără zeama din conservă) peste salată. Tăiați lămâia în două și stoarceți o jumătate peste salată.
4. Adăugați creveții deasupra. Stropiți cu puțin ulei de măsline; adăugați sare și piper după gust.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi


