Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:03 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RULADA CU CIOCOLATA

ro

04 May, 2011 22:10 1972 Marime text

rulada-cu-ciocolata.jpgINGREDIENTE:

Pentru blatul de rulada:
1 pachet de unt
350 g lapte
4 oua
200g faina
4 linguri de zahar

Pentru umplutura:
200 g ciocolata topita
250 g mascarpone
2 galbenusuri de ou
120 g zahar pudra
100 g ciocolata alba topita
1 plic intaritor pentru frisca

PREPARARE:

Intr-o tigaie mai mare topim untul, apoi incorporam faina treptat frecand bine, astfel incat sa nu obtinem cocoloase. Adaugam pe rand cate un galbenus, laptele caldut si albusurile batute spuma si continuam sa amestecam pana compozitia se omogenizeaza.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau cu hartie de copt. Coacem blatul la 180°C pana devine auriu. Il scoatem din cuptor si il acoperim cu un prosop umed. Intorcem tava astfel incat blatul sa cada peste prosopul umed.

Cat timp se coace blatul noi pregatim crema de mascarpone mixand mascarpone cu zahar pudra si cu cele 2 galbenusuri adaugate pe rand, apoi ciocolata alba topita si intaritorul de frisca.

Punem un rand de ciocolata topita peste blat, il intindem cu o spatula, apoi crema de mascarpone cu ciocolata alba.

Invelim rulada cu o folie alimentara, o dam la frigider pentru 2-3 ore. Cand o portionam vom folosi un cutit foarte bine ascutit astfel incat sa nu se intinda cremele. Eu am pudrat rulata cu nesquik si un praf de scortisoara dar putei folosi zahar pudra sau ciocolata topita.
Pofta buna!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii