Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prajitura ingerilor

ro

03 Jun, 2011 14:15 2397 Marime text

dsc01778.jpgPufoasa ca un nor, delicioasa ca nimeni alta...

Ingrediente
-175 g zahar pudra+2 lingurite pudrat
-150 g faina
-10 albusuri
-1/2 lingurita praf de copt
-1/2 lingurita esenta de vanilie
-1/2 lingurita esenta de migdale
-1/4 lingurita sare
-200 g zahar
-200 g frisca
-capsuni

Mod de preparare
1. Cerneti faina si amestecati-o cu cele 175 g zahar pudra, de asemenea dat prin sita. Bateti albusurile spuma tare, adaugati praful de copt, esentele de vanilie si migdale si sarea. Cand compozitia incepe sa se intareasca din nou, adaugati treptat cele 200 g de zahar, cate 2 lingurite o data, continuand operatiunea pana cand tot zaharul a fost incorporat si compozitia are o consistenta cat mai tare.
2. Presarati peste albusurile batute spuma circa o treime din faina cernuta si amestecata cu zahar pudra, apoi amestecati usor pana cand este complet incorporata in compozitie. Repetati operatiunea de inca doua ori, pentru restul de faina. Amestecul rezultat turnati-l cu lingura intr-o forma neunsa.
3. Dati la cuptorul preincalzit 40 de minute la foc potrivit. Cand este gata lasati prajitura sa se raceasca in tava, apoi o desprindeti pe un platou. Se orneaza cu zahar pudra, capsuni si frisca.

Reteta preluata de pe http://3sisterscooking.blogspot.com/2010/02/prajitura-ingerilor.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii