Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parfait de cocos cu visine

ro

19 Jun, 2011 12:36 2524 Marime text

Ingrediente:

- 3 galbenusuri
- 100 g. zahar
- 100 ml. lapte de cocos
- 40 ml. lichior de cocos
- 300 ml. frisca
- 600 g. visine
- 40 ml. visinata
- 250 ml. vin alb
- 40 ml. vin de Porto alb (sau tot vin alb)
- 1 baton de scortisoara


Mod de preparare:
Galbenusurile se bat in bain-marie cu 40 g. zahar pana se formeaza o crema groasa:




Se inglobeaza treptat laptele de cocos si se bate.
Se lasa sa se raceasca, amestecand. Se inglobeaza apoi lichiorul de cocos si frisca batuta:


Compozitia se aseaza intr-o forma de chec tapetata cu folie transparenta:


Se niveleaza si se lasa la congelator peste noapte:



Se spala visinele, se golesc de samburi si se lasa sa se marineze in visinata cca. 30 de minute.
Se fierbe un sirop din vinul alb, vinul dulce, 60 g. zahar si scotisoara:


Se adauga visinele cu tot cu zeama si se lasa sa fiarba 2-3 minute:


Parfaitul se scoate din congelator si se rastoarna pe un platou:


Se desprinde folia. Se lasa sa se decongeleze 15 minute, se taie felii:


Se serveste cu siropul de visine:



P.S. In loc de visine proaspete puteti folosi compot de visine, caz in care nu mai e nevoie sa le lasati la marinat in visinata atat de mult...doar 5 minute

 Reteta preluata de pe http://savalaura.blogspot.com/2007/06/parfait-de-cocos-cu-visine.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii