Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
07:00 01 05 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pâine prăjită cu usturoi

ro

17 Jul, 2011 16:38 1944 Marime text
garlic-bread.jpgPâinea prăjită cu usturoi e doar atât cât îi spune numele. O gustare în sine sau o pâine potrivită pentru a sta lângă bucate mai alese, pâinea prâjită a făcut cariere şi în cele mai modeste cătune din România, rumenită pe plită, frecată cu un căţel de usturoi, stropită cu ulei de floarea soarelui şi presărată cu un praf de sare. Deci n-o să vă învăţăm cum se prăjeşte pâinea. Garlic bread-ul american diferă de pâinea cu usturoi românească prin faptul că usturoiul şi uleiul (de măsline) se pun înainte de pâine iar pâinea se bagă la cuptor. Inventată la mijlocul secolului trecut în New York sub această formă, pâinea prăjită cu usturoi are origini italiene, fiind deseori servită lângă paste sau alte feluri de mâncare.

Porţii: 3

Timp de preparare: 1o minute

Ingrediente:

1 baghetă (sau altă pâine)

3 căţei de usturoi

2 linguri pătrunjel

6 linguri ulei de măsline

sare

piper

Preparare:

Încingeţi cuptorul la 190 de grade Celsius.

Tăiaţi bagheta în trei bucăţi.

Tăiaţi bucăţile de baghetă, în două, pe lungime (vezi foto).

Curăţaţi usturoiul.

Tocaţi fin sau pasaţi într-un blender usturoiul cu uleiul, pătrunjelul şi puţină sare.

Ungeţi feliile de pâine, cu ajutorul unei linguri sau pensule, cu uleiul aromat.

Introduceţi pâinea la cuptor pentru 5 minute.

Pâinea trebuie să fie moale în interior şi crocantă la exterior. Pâinea prăjită cu usturoi se consumă imediat ca atare sau alături de paste.

www.cevabun.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii