Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:20 20 08 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Morcovi cu portocală şi usturoi

ro

17 May, 2011 21:45 1472 Marime text
Belive it or not, nu e asa extravagant. Se iau doar niste morcovi, o portocala, cativa catei de usturoi, niste boabe de piper, sare si eventual niste plante aromatice si se pun toate la fiert. Cine vrea sa go all the way, pune si o lingurita de chimen. Also, nu strica o lingura de unt si una de zahar.Dupa ce fierb morcovii, sunt mai multe variante:

1. Se scurg morcovii, se arunca ierburile si toate bucatile de portocala, mai putin una, care se taie marunt. La fel si usturoiul. Se amesteca apoi cu morcovii, inca ceva sare/piper, poate inca un pic de unt si gata :)

2. Se paseaza toate impreuna - morcovi, portocale si usturoi. Yumm.

3. (si varianta aleasa de mine) Imediat dupa ce am scurs morcovii, i-am bagat la cuptor cu tot cu portocala si usturoi. Foc mediu vreo 10 minute, cat sa se mai rumeneasca.

Reteta preluata de pe http://chez.mazilique.ro/2009/03/morcovi-cu-portocala-si-usturoi.html.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii