Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:06 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Micul dejun care ține creierul în priză toată ziua

ro

10 May, 2011 10:33 2416 Marime text

mic_dejun_sanatos.jpgIată ce puteți mânca dimineața ca „să vă meargă mintea" toată ziua:

Iaurt semi-degresat cu semințe de in. Semințele de in pot fi găsite în magazinele cu produse naturiste. Conțin acizi grași esențiali omega-3, care stimulează activitatea creierului și ajută memoria. Și iaurtul poate conține „grăsimi bune" de tip omega-3 și, în plus, este o sursă excelentă de proteine,ca prelungind senzația de foame.

Lapte cu cereale și fructe uscate. Cerealele integrale îmbogățite cu fructe uscate țin glicemia în frâu, eliberând energie treptat de-a lungul zilei. Conțin glucoză, principala „hrană" a creierului.

Omletă cu piept de pui. Puteți face o omletă sănătoasă amestecând două ouă cu bucăți de piept de pui sau de curcan, spanac, roșii, ardei și condimente din belșug. „Mixul" de proteine controleză apetitul și previne senzația intensă de foame.

Pâine prăjită cu unt de arahide. Două tartine cu unt de arahide sunt o alternativă mai puțin calorică la clătite, produse de pastiserie sau covrigi. Untul de arahide consumat cu moderație conține grăsimi „bune" pentru organism, iar fibrele din pâinea integrală încetinesc digestia și echilibrează nivelul glicemiei pe parcursul zilei.

Sucuri de fructe și „smoothie" cu iaurt și banane. Înlocuiți sucurile ultrarafinate din comerț cu sucuri de fructe cu indice glicemic mic (grepfrut, portocale, mere și cireșe) și amestecați un iaurt de vanilie cu o banană pentru a obține un mic-dejun energizant.

Musli preparat în casă. Dacă nu vă plac „cerealele la cutie", iată cum vă puteți prepara un musli sănătos: amestecați fructe uscate (caise, somchine, ananas, curmale, stafide etc) cu alune crude, migdale, arahide, fulgi de grâu și ovăz, felii de măr și bucăți de căpșuni, după care îndulciți amestecul cu două lingurițe de miere.

http://www.evz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii